Ειδική ρύθμιση για τις μετεγγραφές φοιτητών στις Αρχιτεκτονικές

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔04/06/2015 - 12:18 | Author: Newsroom

Ειδική ρύθμιση δίνει λύση στις μετεγγραφές φοιτητών Αρχιτεκτονικών Σχολών

Ειδική ρύθμιση με διευκολύνσεις για τους περίπου 140 φοιτητές των Αρχιτεκτονικών Σχολών Αθήνας και Θεσσαλονίκης των οποίων η μετεγγραφή ακυρώθηκε έπειτα από προσφυγή των δύο σχολών στο Συμβούλιο της Επικρατείας, προωθεί το υπουργείο Παιδείας

Οι φοιτητές πραγματοποιούν από Τετάρτη παράσταση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα, στήνοντας σκηνές και δηλώνουν ότι θα παραμείνουν μέχρι να δοθεί λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν, ώστε να μπορέσουν να ολοκληρώσουν την μετεγγραφή τους στις δύο αρχιτεκτονικές σχολές.

Σύμφωνα με to dikaiologitika.gr , στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας που αναμένεται να δοθεί σε διαβούλευση την επόμενη εβδομάδα, προβλέπεται:

-Ο αριθμός των μεταφερόμενων θέσεων θα είναι 15% (αντί για το 10%), κατ` εξαίρεση για τις σχολές αυτές.

-Ως προς τα οικονομικά κριτήρια, αυτά μοριοδοτούνται με βάση το οικογενειακό εισόδημα, ενώ ορίζεται ανώτατο πλαφόν εισοδήματος στα 8.000 ευρώ.

-Παράλληλα, το ποσοστό αναπηρίας που περιλαμβάνεται στα κοινωνικά κριτήρια ορίζεται για τους φοιτητές των οποίων η μετεγγραφή ακυρώθηκε στο 15% από το 67% που ισχύει γενικά.

Στη ρύθμιση προβλέπεται ακόμη:

1- εάν οι φοιτητές επιλέξουν να σπουδάσουν στην σχολή Αρχιτεκτονικής που είχαν επιτύχει με τις πανελλήνιες εξετάσεις πέρυσι , θα έχουν προτεραιότητα έναντι των συναδέλφων τους στις παρεχόμενες υπηρεσίες σίτισης και στέγασης που προσφέρει το ίδρυμα.

2- η δυνατότητα να καταθέσουν και φέτος μηχανογραφικό δελτίο ώστε να διεκδικήσουν μια θέση στην Αρχιτεκτονική Σχολή της Αθήνας ή της Θεσσαλονίκης με βάση την περυσινή τους βαθμολογία.- ευνοϊκή ρυθμιση, αν κρινουμε από τις πρώτες εκτιμησεις που κανουν λογο για πτωση των βασεων φέτος στις πολυτεχνικές σχολές. Αυτό σημαίνει ότι για έναν φοιτητή που είχε εισαχθεί πέρυσι στην Αρχιτεκτονική Σχολή κάποιου περιφερειακού πανεπιστημίου αυξάνονται οι πιθανότητες να πιάσει φέτος τη βάση των Αρχιτεκτονικών σε Αθήνα ή Θεσσαλονίκη.

Loading...
  • Δίκτυο ανεξάρτητων διαφημίσεων
    loading...
  • europalso

    ideascentral