Εγκρίθηκε το κτηριολογικό πρόγραμμα Δημοτικού Σχολείου της Κοζάνης

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔26/02/2016 - 16:31 | Author: Newsroom

Το κτηριολογικό πρόγραμμα του 13ου Δημοτικού Σχολείου Κοζάνης ενέκρινε με απόφασή του ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Νίκος Φίλης.

Η έγκριση χορηγείται υπό την προϋπόθεση κατάργησης των αυθαίρετων διαμορφώσεων και της καθαίρεσης των χωρισμάτων αυτών, σε συμμόρφωση με την αριθμ. 154/2004 άδεια οικοδομής, πλην της διατήρησης του εργαστηρίου Η/Υ και τη μετατροπή χώρου κυκλοφορίας σε κουζίνα για την εξυπηρέτηση του ολοημέρου προγράμματος στο υπάρχον διδακτήριο.

Αλλαγές επιτρέπονται μόνο για τη βελτιστοποίηση των χώρων, και μέχρι ποσοστού αύξησης της συνολικής μικτής επιφάνειας μέχρι 10%, αλλά το αναθεωρημένο κτηριολογικό πρόγραμμα υπόκειται σε έγκριση από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Εν όψει της υλοποίησης των νέων αναπτυξιακών παρεμβάσεων της περιόδου 2014-2020 το ΥΠ.Π.Ε.Θ., ασκώντας επιτελικό ρόλο αποσκοπεί στην επίλυση χρόνιων προβλημάτων στέγασης των σχολικών μονάδων. Ιδιαίτερη βαρύτητα αποδίδεται στην ορθολογική διαχείριση των κτηριακών υποδομών σε όλη την επικράτεια. Σε πνεύμα οικονομίας κλίμακας, προς αποφυγήν δημιουργίας άσκοπου δημοσιονομικού βάρους, επιδιώκεται πρωτίστως η αξιοποίηση των υφιστάμενων διδακτηρίων με την κατασκευή προσθηκών και η ανέγερση νέων κτηρίων για μονάδες που στεγάζονται σε μισθωμένα ακίνητα.

Η απόφαση

Loading...
  • ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

    europalso

    ideascentral