Εγκρίθηκαν οι προσλήψεις συνολικά 819 αναπληρωτών εκπαιδευτικών

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔22/01/2015 - 22:18 | Author: Newsroom

Συνολικά 819 αναπληρωτές εκπαιδευτικοί γενικής παιδείας και ειδικής αγωγής προσλαμβάνονται για την κάλυψη κενών στα σχολεία, με απόφαση του υπουργού Παιδείας, Ανδρέα Λοβέρδου.

Ειδικότερα, για την ειδική αγωγή προσλαμβάνονται στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση 46 εκπαιδευτικοί για το Πρόγραμμα εξατομικευμένων μέτρων υποστήριξης μαθητών με αναπηρίες και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.

Επίσης, 67 εκπαιδευτικοί Δευτεροβάθμιας και 378 Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης προσλαμβάνονται για την εξειδικευμένη υποστήριξη για ένταξη μαθητών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.

Συνολικά 328 εκπαιδευτικοί προσλαμβάνονται για τις ανάγκες της Γενικής Παιδείας.

Συγκεκριμένα, 150 εκπαιδευτικοί στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και 70 εκπαιδευτικοί στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση με πιστώσεις από τον τακτικό προϋπολογισμό, 37 ειδικότητες από πιστώσεις ΕΣΠΑ και 71 εκπαιδευτικοί ΠΕ 70 και ΠΕ 60.

Για την πρόσληψη τουλάχιστον 500 εκπαιδευτικών στην Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη, για τους οποίους υπάρχουν εγκεκριμένες πιστώσεις είναι απαραίτητη η επανέναρξη των εργασιών της Βουλής, καθώς απαιτείται νομοθετική ρύθμιση.

Loading...
  • europalso

    ideascentral