ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΥΣΙΕΣ ΣΤΟ ΕΠΑΛ: Κάνει τους μαθητές «αόρατους» ή τους διώχνει απ’ το Α΄Τετράμηνο!

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔08/01/2017 - 21:38 | Author: Newsroom

Είναι αποφασισμένη, και ψηφισμένη ήδη απ’ τον Ιούνιο του 2016 επί Φίλη, εγκύκλιος του Υπουργείου Παιδείας για τα ΕΠΑΛ με την οποία: “Στην ειδική πράξη του Συλλόγου των Διδασκόντων κάθε Α’ τετραμήνου, εφόσον έχει διαπιστωθεί ότι το άθροισμα των απουσιών του/της μαθητή/τριας είναι μεγαλύτερο από τον αριθμό απουσιών που χαρακτηρίζει τη φοίτηση ανεπαρκή, ο/η μαθητής/τρια χαρακτηρίζεται ως μη παρακολουθών/ούσα και δε λαμβάνεται υπόψη α) στα αριθμητικά δεδομένα του τμήματος για τις αναθέσεις των μαθημάτων, θεωρητικών και εργαστηριακών, καθώς και β)στον προγραμματισμό τμημάτων για το επόμενο σχολικό έτος, κενών και πλεονασμάτων των εκπαιδευτικών”.

Καλούνται δηλαδή οι Σύλλογοι διδασκόντων των ΕΠΑΛ (προς το παρόν), να θεωρήσουν ως μη παρακολουθούντες όσους μαθητές και μαθήτριες συμπλήρωσαν ήδη απ’ το Ά ΤΕΤΡΑΜΗΝΟ απουσίες πάνω από το προβλεπόμενο όριο και να αναδιαρθρώσουν τα τμήματά τους σύμφωνα με τον νέο αριθμό των φοιτούντων. Αυτό δεν έχει ξαναγίνει στα εκπαιδευτικά χρονικά… Όλοι και όλες ξέρουν πως οι απουσίες, στο σύνολό τους, υπολογίζονται στην τελευταία συνεδρίαση των Συλλόγων και τότε , σύμφωνα με το νόμο, βγαίνει και ο χαρακτηρισμός της φοίτησης ως «επαρκής, ανεπαρκής» κ.τ.λ.

Τώρα το Υπουργείο ορίζει η διαδικασία αυτή να γίνει ΚΑΙ απ’ το Α΄ τετράμηνο. Αυτό σημαίνει πως όσοι και όσες, μαθητές και μαθήτριες έχουν υπερβεί το όριο των απουσιών, είτε θα διακόψουν (έχυνε κροκοδείλια δάκρυα ο Γ. Γ. κ. Παντής προχθές για την μαθητική διαρροή) είτε, αν συνεχίσουν να φοιτούν, θα είναι σαν να μην υπάρχουν, «αόρατοι» δηλαδή ή «επισκέπτες» στις τάξεις! Αυτό κι αν είναι, πια, «εκπαιδευτικό» και «παιδαγωγικό» μέτρο!!!

Από δω και στο εξής οι συνάδελφοι και συναδέλφισσες στα ΕΠΑΛ (προς το παρόν, αργότερα και στα ΓΕΛ) στην ερώτηση: «Πόσους μαθητές έχετε στο τμήμα;» θα απαντούν: «Δεκαπέντε και τρεις επισκέπτες ή τρεις αόρατους!»… Πως είπαμε; Αριστερή κυβέρνηση; Ναι, καλά, κι εμείς είμαστε αστροναύτες!

alt

Loading...
  • ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

    europalso

    ideascentral