Εγκύκλιος αναπληρωτών 2017: Πότε θα γίνουν οι Αιτήσεις αναπληρωτών

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔12/04/2017 - 22:47 | Author: Χιώτης Λάκης
Τελευταία τροποποίηση στις 14/04/2017 - 15:48

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ – – ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ

Πληροφορίες για τις από την ΠΕΑΔ που επισκέφτηκε το Υπουργείο.

Το Δ.Σ. της Π.Ε.Α.Δ. επισκέφτηκε σήμερα το Υπουργείο Παιδείας προκειμένου να ζητήσει διευκρινίσεις για τα τρέχοντα θέματα των αναπληρωτών.

Από τις συναντήσεις με αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες, σημειώνονται τα εξής:

  1. Η για τις προσλήψεις αναπληρωτών του επόμενου σχολ. έτους 2017-2018 έχει δρομολογηθεί (βρίσκεται ήδη στο Εθνικό Τυπογραφείο) και οι αιτήσεις κατά πάσα πιθανότητα θα έχουν ολοκληρωθεί έως το τέλος Απριλίου, με συνέπεια να χαθούν από την προσμέτρηση της φετινής προϋπηρεσίας οι μήνες Μάιος και ο Ιούνιος παρά τις αντιρρήσεις που εξέφρασε η Π.Ε.Α.Δ. γιατί κάτι τέτοιο θα προκαλέσει αδικίες. Ο λόγος της επίσπευσης είναι -κατά τους αρμοδίους- οι χρονοβόρες διαδικασίες από το Α.Σ.Ε.Π. που θα αναλάβει πάλι τον έλεγχο των αιτήσεων σε συνδυασμό με τον φόρτο εργασίας των υπαλλήλων του Υπουργείου.
  2. Η ενεργοποίηση της περιόδου υποβολής αιτήσεων θα αφορά την εκδήλωση ενδιαφέροντος, δηλαδή θα υποβληθούν αιτήσεις από τους ενδιαφερόμενους χωρίς τη δήλωση προτιμήσεων περιοχών πρόσληψης. Αυτό θα γίνει σε δεύτερη φάση, μάλλον τον Μάιο ή τον Ιούνιο.
  3. Η Π.Ε.Α.Δ. έθεσε και πάλι το πλαίσιο των θέσεών της που αφορούν τις τύχες χιλιάδων συναδέλφων που στελεχώνουν εδώ και πολλά χρόνια τα δημόσια σχολεία της χώρας, χωρίς στην ουσία να ανοίγεται γι’αυτούς ένας συγκεκριμένος «οδικός χάρτης» για μόνιμους διορισμούς.

Παρά τους ανέξοδους βερμπαλισμούς, περί αναγνώρισης από την Πολιτεία της προσφοράς τους, οι συνήθεις «αχθοφόροι» της εκπαίδευσης αντιμετωπίζονται -δυστυχώς- σαν κάτι δεδομένο.

Η Π.Ε.Α.Δ. εκπροσωπώντας θεσμικά τους δευτεροβάθμιας εκπ/σης όλων των ειδικοτήτων, καλεί κάθε αρμόδιο να συναισθανθεί το βάρος των ευθυνών του.

Η Π.Ε.Α.Δ. θα εξακολουθήσει με συνέπεια και σοβαρότητα να προασπίζεται τα δίκαια αιτήματα των συναδέλφων.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ

Loading...
  • europalso

    ideascentral