Εγκύκλιος αναπληρωτών 2017: Αιτήσεις αναπληρωτών τον Απρίλη;

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔07/04/2017 - 11:04 | Author: Newsroom

Σύμωνα με ενημέρωση του ΠΑΣΑΔ μέλη του ΔΣ του ΠΑΣΑΔ παραβρέθηκαν στην χτεσινή πορεία της ΔΟΕ-ΟΛΜΕ στην Αθήνα. Μετά την ολοκλήρωσή της, ακολούθησαν συναντήσεις στην Βουλή με βουλευτές της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων.

– Τα δομικά χαρακτηριστικά μιας πρότασης που στηρίζεται σε βασικές παραδοχές και εκατέρωθεν υποχωρήσεις, των συναδελφων ΠΕ 71 και ΠΕ 70.50, με στόχο να βρεθεί μια κοινά αποδεκτή λύση, παρουσιάστηκαν στην πρόεδρο του ΣΑΤΕΑ και στους βουλευτές. Ο ΣΑΤΕΑ παραμένει στις θέσεις του ενώ ενδιαφέρον εκφράστηκε από τους βουλευτές. Εξετάζεται η νομική της κατοχύρωση πριν της δώσουμε την οριστική της μορφή και την ανακοινώσουμε.

– Η  είναι έτοιμη ενώ αναμένεται, όπως είναι φυσικό, η εγκύκλιος για την Ειδική.

Τα προβλήματα που εμφανίζονται από εδώ και πέρα όμως είναι πολλά.

Η προϋπηρεσία το πιθανότερο είναι πως θα προσμετρηθεί όχι ολόκληρη αλλά μέχρι το τελος της περιόδου των αιτήσεων κι αυτό θα γίνει γιατί με το πέρας των αιτήσεων αναλαμβάνει την σύνταξη των προσωρινών πινάκων το ΑΣΕΠ.

Ό,τι δεν θα φανεί στους θα φανεί στους πίνακες του 18/19 αφού η προϋπηρεσία δεν μπορεί να χαθεί.

Πρόβλημα υπάρχει για όσους συναδέλφους προσληφθούν αφού έχουν γίνει οι αιτήσεις καθώς θα εμφανίζονται χωρίς μεταβολή στην προϋπηρεσία στους πίνακες 17/18.

Με τα ισχύοντα, δεν θα μπορέσουν να μπουν φέτος στους πίνακες οσοι αποκτήσουν πτυχίο τον Ιούνιο και όσοι αποκτήσουν μεταπτυχιακά.

– Ενημερώσαμε για τα παραπάνω τον Διευθυντή Σπουδών ο οποίος μας απάντησε πως γνωρίζει τα προβλήματα χωρίς να έχει να μας πει κάτι περισσότερο.

– Απαιτήσαμε την άμεση πρόσληψη στην παράλληλη στήριξη τουλάχιστον 100 συναδέλφων, με ανακοίνωση των προσλήψεων αύριο ή έστω και την μεγάλη εβδομάδα και ανάληψη υπηρεσίας μετά το Πάσχα.

Συνάδελφοι, όπως έχουμε γράψει πολλές φορές, θα πρεπει να καταλάβουμε πως τίποτε δεν πρόκειται να μας χαριστεί. Ο αγώνας για διορισμούς και η διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας, είναι καθαρά δικός μας. Πρώτα του καθενός από εμάς και μετά του συνόλου.

Μπροστά έχουμε δρόμο που απαιτεί προσωπική συμμετοχή και δράση. Εκεί θα κριθούμε όλοι μας!

Loading...
  • europalso

    ideascentral