Εγκαινιάστηκε το νέο δημόσιο ΙΕΚ στο Δήμο Αποκορώνου

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔08/01/2016 - 21:30 | Author: Newsroom

Εγκαινιάστηκε το νέο δημόσιο ΙΕΚ στο Δήμο Αποκορώνου

Τη δυνατότητα σε νέους και νέες της περιοχής να αποκτήσουν πολύτιμα εφόδια μέσα από ένα εξειδικευμένο πρόγραμμα σπουδών, που αφορά δραστηριότητες που αναπτύσσονται στην περιοχή δίνει το νέο δημόσιο ΙΕΚ στον Αποκόρωνα Χανίων, που εγκαινίασε το μεσημέρι ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης.

Η τελετή των εγκαινίων έγινε παρουσία του περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη των βουλευτών Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ Βάγιας Βαγιωνάκη και Αντώνη Μπαλωμενάκη, εκπροσώπων των τοπικών αρχών και κατοίκων της περιοχής.

«Είναι μια σημαντική και εξαιρετική πρωτοβουλία η ίδρυση του ΙΕΚ. Αφορά την ανάπτυξη εκπαιδευτικών δομών, και για αυτό η ανταπόκριση της Πολιτείας στο αίτημα για ίδρυση και λειτουργία του ήταν άμεση», δήλωσε ο κ. Σταθάκης.

Το ΙΕΚ στεγάζεται σε χώρο του πρώην Δημαρχείου Γεωργιούπολης, στην περιοχή Καβρού, λειτουργεί από τον Νοέμβριο με τέσσερα τμήματα, και σε αυτό φοιτούν συνολικά 120 άτομα.

«Πρόκειται για ένα στρατηγικό βήμα υλοποίησης της κοινωνικής, οικονομικής και αναπτυξιακής πολιτικής του δήμου μας, καθώς τα αντικείμενα φοίτησης αφορούν τον πρωτογενή και τον τριτογενή τομέα που ανθίζουν στην περιοχή». δήλωσε, με την ευκαιρία των εγκαινίων, ο δήμαρχος Αποκορώνου Χαράλαμπος Κουκιανάκης.

Στην περιοχή του Αποκόρωνα υπάρχει έντονη τουριστική ανάπτυξη με πλήθος μεγάλων τουριστικών μονάδων και παράλληλα έντονα ανεπτυγμένη τη γεωργία και την κτηνοτροφία. Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο εντός των ορίων του Δήμου δραστηριοποιούνται δεκατρείς πιστοποιημένες τυροκομικές μονάδες και δώδεκα ελαιουργεία, που επεξεργάζονται 7.000 τόνους ελαιολάδου.

Loading...
  • Δίκτυο ανεξάρτητων διαφημίσεων
    loading...
  • europalso

    ideascentral

    ideascentral