Εγκαινιάστηκαν δύο νέα ειδικά σχολεία στα Χανιά

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔06/11/2016 - 13:38 | Author: Newsroom

Τη σημασία της ενίσχυσης των δομών ειδικής αγωγής εξήρε ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης εγκαινιάζοντας χθες το 2ο Ειδικό Δημοτικό και 2ο Νηπιαγωγείο Χανίων.

“Η εκπαίδευση και η υγεία αποτελούν προτεραιότητα για να βγούμε από την κρίση και ότι η έξοδος αυτή θα πρέπει να αφορά όλους και να μην είναι για λίγους” είπε ο υπουργός Παιδείας υπενθυμίζοντας ότι η κυβέρνηση στις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς για τους μόνιμους διορισμούς να δοθεί προτεραιότητα στην Ειδική Αγωγή.

Ο δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας εξήρε τη μετεγκατάσταση του Ειδικού Σχολείου, το οποίο προηγουμένως στεγαζόταν σε ακατάλληλες συνθήκες.

Στη συνέχεια ο Ν. Φίλης επισκέφθηκε το ίδρυμα “Ελευθερίου Βενιζέλου”, και αργότερα κήρυξε τα εγκαίνια του 33ου συνεδρίου της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας.

8.000 εκπαιδευτικοί στην Ειδική Αγωγή

Σχεδόν 8.000 εκπαιδευτικοί έχουν προσληφθεί στις δομές Ειδικής Αγωγής και παράλληλης στήριξης. Οι τελευταίες που ανακοίνωσε την Πέμπτη το υπουργείο Παιδείας διαμορφώνουν τον αριθμό σήμερα στους 7.911, δηλαδή πολύ κοντά στην αρχική δέσμευση. Αναμένεται μέσα στο επόμενο διάστημα να πραγματοποιηθούν ακόμη 1.000 προσλήψεις.

Αξίζει να σημειωθεί πως 23 νέες σχολικές μονάδες Ειδικής Αγωγής ιδρύθηκαν για πρώτη φορά φέτος, με το υπουργείο Παιδείας να κάνει λόγο για “8 χρόνια απραξίας και αδιαφορίας”. “Η ίδρυση της δομής των Ειδικών Επαγγελματικών Γυμνασίων ενισχύει σημαντικά το υπάρχον δίκτυο των δομών Ειδικής Εκπαίδευσης, παρέχοντας τη δυνατότητα φοίτησης και ένταξης των μαθητών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες στο κατάλληλο γι’ αυτούς εκπαιδευτικό περιβάλλον, σε όλες τις περιοχές της χώρας, όπως φαίνεται και από τη γεωγραφική κατανομή των σχολικών μονάδων” τονίζουν.

Ανακοίνωση του Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου του Δήμου της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου είναι χαρακτηριστική για τις ανάγκες που καλύπτονται σε μαθητές “που για διαφόρους λόγους σήμερα είναι εκτός σχολικού πλαισίου και ηλικιακά είναι από 12 έως 16 χρονών, έχουν τελειώσει το δημοτικό σχολείο και έχουν από το ΚΕΔΔΥ Αιτ/νιας γνωμάτευση και παραπομπή σε ειδικό πλαίσιο”· “Τους δίνεται πλέον με το νεοϊδρυθέν σχολείο μας η δυνατότητα πρόσβασης στην μάθηση”.

Προσλήψεις στην Ειδική Αγωγή

* 3.240 εκπαιδευτικοί σε ειδικά σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας και τμήματα ένταξης.

* 2.450 εκπαιδευτικοί για παράλληλη στήριξη.

* 770 άτομα ειδικό εκπαιδευτικό προσωπικό για τα ειδικά σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας (δεν έχουν τοποθετηθεί ακόμα όλοι).

* 300 άτομα ειδικό εκπαιδευτικό προσωπικό για ΚΕΔΔΥ – ΕΔΕΑΥ (δεν έχουν τοποθετηθεί ακόμα όλοι).

* 163 άτομα ειδικό εκπαιδευτικό προσωπικό (Σχ. Νοσηλ.) για υποστήριξη μαθητών στα γενικά σχολεία.

* 400 άτομα ειδικό βοηθητικό προσωπικό για τα ειδικά σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας.

* 588 άτομα ειδικό βοηθητικό προσωπικό για υποστήριξη μαθητών στα γενικά σχολεία.

* ΣΥΝΟΛΟ: 7.911

Μ.ΚΩ.avgi.gr/

Loading...
  • europalso

    ideascentral