ΕΕΤΑΑ παιδικοί σταθμοί ΕΣΠΑ: Διευκρινίσεις

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔21/07/2016 - 14:08 | Author: Newsroom

Με αφορμή ερωτήματα και δημοσιεύματα περί «αποκλεισμού ΑμεΑ» από τις δομές του προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής ζωής» και έχοντας υπόψη και την πρακτική του τελευταίων ετών, η διευκρινίζει τα εξής:

1. Το πρόγραμμα επιδοτεί με αυξημένη χρηματοδότηση, ατομικές αξίες τοποθέτησης (Voucher), κάθε ωφελούμενο ο οποίος έχει στην οικογένεια του μέλος με αναπηρία (5.000 ευρώ κατ’ άτομο). Το voucher αυτό μπορεί να χρησιμοποιείται στις αντίστοιχες δομές (Κέντρα Δημιουργικής απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία, κατηγορίες B3 και Δ), ενώ δεν υπάρχει πλαφόν στους εξυπηρετούμενους με αναπηρία, καθ’ ότι έχει διασφαλιστεί με ενέργειες των συναρμόδιων υπουργείων, ανεξαρτήτως κριτηρίων και προϋποθέσεων, να δοθεί η αντίστοιχη χρηματοδότηση για όσες αιτήσεις υποβληθούν για τη συγκεκριμένη κατηγορία.

2. Αιτούντες με τέκνα ΑΜΕΑ, τα οποία δεν έχουν την δυνατότητα να τοποθετηθούν σε δομές των κατηγοριών Β3 και Δ, δύνανται να τοποθετηθούν σε δομές άλλης κατηγορίας (κατόπιν σχετικής συνεννόησης και αποδοχής από αυτές), με αντίστοιχη προσαρμογή του ύψους του voucher, βάσει της νέας θέσης.

Στη περίπτωση αυτή όμως δεν εφαρμόζονται οι προβλεπόμενες εξαιρέσεις (ύψος εισοδήματος, εργασιακή κατάσταση κλπ) για τους αιτούντες αυτούς.

Loading...
  • europalso

    ideascentral