ΕΕΤΑΑ Παιδικοί Σταθμοί 2016 – 2017: Με αλλαγές 81.000 παιδιά στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔07/06/2016 - 10:10 | Author: Newsroom

«Πρέπει να διασφαλίσουμε πως από τον Σεπτέμβριο δεν θα βρεθεί κανένα παιδί, από αυτά που πληρούν τις προϋποθέσεις, εκτός του προγράμματος».
Να ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία προετοιμασίας ώστε να διασφαλιστεί η έγκαιρη έναρξη του προγράμματος, μέσω ΕΣΠΑ, φιλοξενίας παιδιών στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς για τη χρονιά 2016-2017

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης προσήλθε σήμερα στη συνάντηση με τον Υπ. Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Π. Κουρουμπλή και την Αν. Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θ. Φωτίου.

Πάγιες θέσεις της ΚΕΔΕ είναι οι εξής:

Να διασφαλιστεί η λειτουργία των υφιστάμενων δομών αλλά και να δοθεί η δυνατότητα λειτουργίας νέων. Επιπλέον, ιδιαίτερη μέριμνα πρέπει να υπάρξει για να διασφαλιστεί χρηματοδότηση για την ίδρυση νέων ΚΔΑΠ ΜΕΑ, ώστε να καλυφθούν και περιοχές στις οποίες σήμερα δεν εξυπηρετούνται οι οικογένειες με ΑμεΑ.

Να καταργηθεί η ρύθμιση για καταβολή της πρώτης δόσης μετά την υλοποίηση του 30% του φυσικού αντικειμένου και επαναφορά της ρύθμισης για καταβολή της πρώτης δόσης μετά την υλοποίηση του 10% του φυσικού αντικειμένου, όπως ίσχυε όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Να καταργηθεί η μείωση του 30% της δυναμικότητας των δομών και να επανέλθει η δυνατότητα στις δομές να δύνανται να προσφέρουν το σύνολο της δυναμικότητάς τους στο πρόγραμμα.

Από το υπουργείο δηλώθηκε πρόθεση αλλαγής του Συστήματος Διαχείρισης «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» 2016-2017 και διευκρινίστηκε πως πλέον η παροχή voucher θα γίνεται από την Ε.Ε.Τ.Α.Α απευθείας στους ωφελούμενους.

Ο κ. Κουρουμπλής και η κα Φωτίου διαβεβαίωσαν πως το πρόγραμμα θα ξεκινήσει έγκαιρα και χωρίς καθυστερήσεις ενω θα παραμείνει ο αριθμός των 80.000 προσφερόμενων θέσεων στους βρεφονηπιακούς σταθμούς, αλλά θα μειωθεί το ποσό του voucher κατά 5%.

Από την ηγεσία των δύο συναρμόδιων υπουργείων τονίστηκε ότι αντιμετωπίζεται θετικά η πάγια θέση της ΚΕΔΕ να καλυφθεί το 100% της δυναμικότητας των δομών αλλά και το αίτημα της να διασφαλιστεί η ομαλή-σε μηνιαία βάση- ροή χρηματοδότησης των δομών.

Ο κ. Πατούλης επεσημανε:

«Συναντηθήκαμε με την ηγεσία των δύο συναρμόδιων υπουργείων προκειμένου να ενημερωθούμε για τις προθέσεις τους σχετικά με το επιδοτούμενο πρόγραμμα φιλοξενίας παιδιών στους δημοτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς. Το πρόγραμμα πρέπει να ξεκινήσει χωρίς την παραμικρή καθυστέρηση και πρέπει να διασφαλίσουμε με κάθε τρόπο πως από τον Σεπτέμβριο δεν θα βρεθεί κανένα παιδί, από αυτά που πληρούν τις προϋποθέσεις εκτός των παιδικών σταθμών. Θέλω να επισημάνω ότι η πρόθεση του υπουργείου να μειώσει το ποσό του voucher για κάθε παιδί δεν μας βρίσκει σύμφωνους.

Σε μία εποχή που στην Ελλάδα μαστίζει η υπογεννητικότητα οφείλουμε να ενισχύουμε με όλα τα μέσα τις δομές φύλαξης παιδιών και όχι να αφαιρούμε πόρους που προορίζονται για τη στήριξη των οικογενειών. Επιβάλλεται να ενισχύσουμε όλες τις δημοτικές δομές και τους εργαζόμενους που απασχολούνται σε αυτές καθώς λειτουργούν με βασικό στόχο να στηρίζουν στο μέγιστο βαθμό τις τοπικές κοινωνίες και ιδιαίτερα τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες όπως είναι οι άνεργοι και οι χαμηλόμισθοι. Οφείλουμε να κάνουμε ότι είναι δυνατό, ιδιαίτερα σε αυτή την κρίσιμη χρονική συγκυρία, για να μην χαθεί ούτε ένα ευρώ από τα χρήματα που απευθύνονται στους ωφελούμενους».

Loading...
  • Δίκτυο ανεξάρτητων διαφημίσεων
    loading...
  • europalso

    ideascentral

    ideascentral