ΕΑΠ: Διοίκηση Οργανισμών – Θερινό πρόγραμμα για εκπαιδευτικούς

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔03/06/2015 - 17:13 | Author: Newsroom

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΘΕΡΙΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ 2015 ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ (ΜΑΝΑΤΖΜΕΝΤ)

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ: Δημήτρης Γιαννιάς, Καθηγητής Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οργανισμών, Διευθυντής Προγράμματος Σπουδών ΔΕΟ, Κοσμήτορας Σχολής Κοινωνικών Επιστημών

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ: Ελένη Σφακιανάκη, Επ.

Καθηγήτρια Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οργανισμών

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΑΙ:

Τίτλος Προγράμματος Κατάρτισης Διάρκεια
ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ (ΜΑΝΑΤΖΜΕΝΤ) 5 ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ

Το ενδιαφέρον για τις θεωρίες και πρακτικές του μάνατζμεντ έχει αυξηθεί στις μέρες μας, καθώς νέα ζητήματα και προκλήσεις αναδύονται καθημερινά. Παρά το γεγονός ότι δεν έχουν διατυπωθεί νέες θεωρίες που να ανατρέπουν τις παραδοσιακές απόψεις, είναι γενικά αποδεκτό ότι οι επιχειρήσεις/οργανισμοί λειτουργούν καλύτερα όταν οι διοικητές που τους εκπροσωπούν έχουν κατανοήσει και ασχοληθεί με τις αλλαγές που συντελούνται στο περιβάλλον, ώστε να είναι σε θέση να τις αντιμετωπίσουν με επιτυχία και να έχουν μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα. Ένας εκπαιδευτικός οργανισμός δεν αποτελεί εξαίρεση μιας και αντιμετωπίζει προκλήσεις που οφείλονται τόσο στις θεσμικές μεταρρυθμίσεις που γίνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα, όσο και στις ίδιες τις απαιτήσεις των καιρών και την ανάγκη των εκπαιδευτικών συστημάτων να προσαρμοστούν στα δεδομένα της σύγχρονης κοινωνίας. Η σωστή αναγνώριση των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών κάθε οργανισμού και η διαχείρισή τους θα βοηθήσει αποτελεσματικά στην εύρυθμη λε! ιτουργία της μονάδας. Ταυτόχρονα είναι σημαντικό να βελτιωθούν οι ικανότητες διοίκησης τόσο για αυτούς που ήδη ασκούν διοίκηση όσο και για αυτούς που επιθυμούν να το κάνουν στο μέλλον.

Το προτεινόμενο πρόγραμμα κατάρτισης έχει στόχο να εισάγει τους ενδιαφερόμενους στις αρχές του σύγχρονου μάνατζμεντ και σε τεχνικές αυτοβελτίωσης ικανοτήτων διοίκησης.

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ:

· Διευθυντές ή υποψηφίους Διευθυντές Σχολικών & Εκπαιδευτικών Μονάδων

· Διοικητικά και Παιδαγωγικά Στελέχη Εκπαίδευσης (Διευθυντές εκπαίδευσης, Σχολικούς Συμβούλους κ.λπ.)

· Εκπαιδευτικό προσωπικό πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που θέλει να αποκτήσει γενικές γνώσεις μάνατζμεντ και τεχνικές αυτοβελτίωσης

· Σε εκπαιδευτικό προσωπικό ιδιωτικής εκπαίδευσης

· Σε πτυχιούχους ΑΕΙ/ΤΕΙ και υποψήφιους εκπαιδευτικούς, και γενικότερα

· Στον οποιονδήποτε εργάζεται ή πρόκειται να εργαστεί στην Εκπαίδευση

Στο πρόγραμμα δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής εγγεγραμμένοι φοιτητές σε οποιοδήποτε Πρόγραμμα Σπουδών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να έχουν την ικανότητα πλοήγησης στο διαδίκτυο και ηλεκτρονικής επικοινωνίας (e-mail).

Τα προγράμματα υλοποιούνται με τη μέθοδο της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης ώστε να μπορούν να τα παρακολουθήσουν ενδιαφερόμενοι από όλα τα μέρη της Ελλάδας

ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ: Μέχρι Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015. Η αξιολόγηση των αιτήσεων είναι διαρκής. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας (Οι θέσεις του προγράμματος είναι περιορισμένες)

ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ: Δευτέρα 8 Ιουνίου 2015.

Έχουμε επιλέξει συνειδητά αυτήν την περίοδο (λαμβάνοντας υπόψη και τις απόψεις πολλών συναδέλφων που παρακολούθησαν το πρόγραμμα στο παρελθόν) που θεωρούμε ότι είναι η πλέον κατάλληλη για κάθε εκπαιδευτικό αφού οι υποχρεώσεις στο σχολείο / εκπαιδευτική μονάδα είναι περιορισμένες και μπορεί να αφιερωθεί στο πρόγραμμα με όσο εντατικό ρυθμό επιθυμεί.

Πριν από τη λήξη του προγράμματος για την αξιολόγησή τους, οι συμμετέχοντες λαμβάνουν μέρος σε ΤΕΣΤ αξιολόγησης και υποβάλλουν Γραπτή Εργασία, την οποία υλοποιούν με βάση οδηγίες που έχουν λάβει στα πλαίσια του προγράμματος. Όσοι, λόγω των θερινών τους διακοπών το προτιμούν, θα μπορούν εναλλακτικά να αξιολογηθούν το πρώτο εικοσαήμερο του Σεπτεμβρίου 2015 (δηλαδή θα έχουν τη δυνατότητα να πάρουν το ΤΕΣΤ τους και/ή να υποβάλλουν τη Γραπτή Εργασία τους σε Σαββατοκύριακο της περιόδου 1-20 Σεπτεμβρίου 2015 που θα ανακοινωθεί με τη λήξη του προγράμματος).

Με την πιστοποίηση της ολοκλήρωσης του προγράμματος κατάρτισης οι συμμετέχοντες λαμβάνουν ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ.

Κατά την υλοποίηση του προγράμματος κατάρτισης οι συμμετέχοντες έχουν διαρκή υποστήριξη από μέλος ΔΕΠ του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου με πολυετή εμπειρία σε αυτή τη μορφή εκπαίδευσης. Το μέλος ΔΕΠ του ΕΑΠ δρα ως Σύμβουλος-Καθηγητής του συμμετέχοντα στη διαδικασία κατάρτισης.

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Τα προγράμματα προσφέρονται με σημαντική μείωση των διδάκτρων τους προς όλους, ούτως ώστε το τελικό κόστος συμμετοχής σε κάθε πρόγραμμα να διαμορφώνεται όπως παρακάτω:

ΜΑΝΑΤΖΜΕΝΤ 130 €

Στο παραπάνω κόστος συμμετοχής συμπεριλαμβάνεται και η χορήγηση του συνόλου του εκπαιδευτικού υλικού που θα απαιτηθεί για την ολοκλήρωση του προγράμματος κατάρτισης.

ΕΛΑΧΙΣΤΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ: 20 άτομα.

ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΛΑΒΕΤΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ & ΑΙΤΗΣΕΙΣ:

· Στέλνοντας e-mail με τα στοιχεία επικοινωνίας σας στο esfakianaki@eap.gr ή

· Τηλεφωνώντας στο 2610367455 ή στο 6974471197 καθημερινά 9:00 – 10:00 πμ ή 4:00 – 6:00 μμ.

· Με επίσκεψή σας ύστερα από συνεννόηση στα γραφεία του προγράμματος (3ος όροφος, αίθουσα Σχολής Κοινωνικών Επιστημών) των εγκαταστάσεων του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου στην Αθήνα, που βρίσκονται στη Λεωφόρο Συγγρού 23. Θα κλείσετε ραντεβού με μέλος ΔΕΠ Σύμβουλο που συμμετέχει στη διαδικασία κατάρτισης για να συζητήσετε οτιδήποτε σας απασχολεί πάνω στο πρόγραμμα.

Loading...
  • Δίκτυο ανεξάρτητων διαφημίσεων
    loading...


  • europalso

    ideascentral