Τα Προγράμματα Δια Βίου Μάθησης του Πανεπιστημίου Αιγαίου προσφέρουν το νέο Επιμορφωτικό Πρόγραμμα «Καινοτόμες Δράσεις στην Εκπαίδευση και τη Συνεκπαίδευση». Το Πρόγραμμα παρουσιάζει την εφαρμογή νέων ιδεών που αφορούν στην ανίχνευση και την αντιμετώπιση των πιο συχνών προβλημάτων μάθησης και συμπεριφοράς που ο εκπαιδευτικός καλείται να αντιμετωπίσει στο πλαίσιο του σχολείου.

Συζητούνται καινοτόμες δράσεις με στόχο τη βελτίωση των μεθόδων και των μέσων διδασκαλίας, η οποία με τη σειρά της θα επηρεάσει θετικά το κίνητρο για μάθηση, την παιδαγωγική σχέση δασκάλου – μαθητή, τις σχέσεις μεταξύ των μαθητών, τη δυναμική των μαθητικών ομάδων και την τροποποίηση στάσεων και συμπεριφορών προς τους/τις μαθητές/τριες με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.

Ακολούθως η κα Χριστίνα Παπαηλιού, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Τμήματος Επιστημών της Προσχολικής Αγωγής και Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού του Πανεπιστημίου Αιγαίου απαντά σε συχνά ερωτήματα ενδιαφερόμενων:

Σε ποιους/ποιες απευθύνεται το Πρόγραμμα «Καινοτόμες Δράσεις στην Εκπαίδευση και τη Συνεκπαίδευση»;

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα απευθύνεται σε ένα ευρύ φάσμα επαγγελματιών που ασχολούνται ατομικά και σε συνεργασία με μαθητές και μαθήτριες με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες: εκπαιδευτικούς γενικής και ειδικής αγωγής, προσχολικής αγωγής, δημοτικής εκπαίδευσης και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, αλλά και σε επαγγελματίες ψυχικής υγείας (κοινωνικούς λειτουργούς, εργοθεραπευτές, λογοθεραπευτές, επισκέπτες υγείας).

Σε τι θα τους είναι ωφέλιμη η παρακολούθηση του Προγράμματος;

Το πρόγραμμα εστιάζει σε πρακτικές οι οποίες θα οδηγήσουν στην αποτελεσματικότερη διαχείριση των προβλημάτων μάθησης και συμπεριφοράς των παιδιών στο σχολείο αλλά και την οικογένεια και μάλιστα σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα τη βελτίωση της λειτουργικότητας του παιδιού και του κλίματος της σχολικής τάξης και της οικογένειας.

Τις σας οδήγησε στην απόφαση να ενσωματώσετε καινοτόμες Ενότητες όπως η Ρομποτική και ο Εκπαιδευτικός Τουρισμός στο Πρόγραμμα αυτό; Ποιες νέες εξελίξεις σας οδήγησαν σε αυτό τον κλάδο;

Ήδη σε πάρα πολλές χώρες της Δυτικής Ευρώπης η τεχνολογία, και ιδιαίτερα η ρομποτική, συνδράμει στην αποτελεσματικότερη διαχείριση προβλημάτων μάθησης και συμπεριφοράς των παιδιών στο σχολείο και τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά. Θεωρήθηκε ως εκ τούτου σκόπιμο να αρχίσει και στη χώρα μας να εισάγεται η συγκεκριμένη πρακτική και το πρόγραμμα αυτό μπορεί να αποτελέσει μία σημαντική αφετηρία.

Όσον αφορά στον εκπαιδευτικό τουρισμό, εντάσσεται στις εναλλακτικές μορφές τουρισμού και τα οφέλη του μπορεί να είναι πολλαπλά τόσο στο παιδαγωγικό όσο και στο οικονομικό επίπεδο. Ωστόσο, προϋποθέτει βασική γνώση και καλή οργάνωση. Το πρόγραμμα που προσφέρει το Πανεπιστήμιο Αιγαίου μπορεί να παράσχει στους επιμορφούμενους την αναγκαία υποδομή για να αξιοποιήσουν αυτή την εναλλακτική πηγή γνώσεων.

Ενημερωθείτε αναλυτικά από την Ενότητα της ιστοσελίδας μας για τις κατηγορίες των εκπτώσεων, που μπορούν να χορηγηθούν και συνδυαστικά από 5% έως 25%.

Ειδική πολιτική διδάκτρων μπορεί να ισχύσει σε περιπτώσεις ομαδικών εγγραφών με εκπτώσεις από 7% έως 15%.

Διάστημα Υλοποίησης: 24/10/2016 – 28/05/2017

Ώρες Επιμόρφωσης: 162

Πιστωτικές μονάδες (ECVET): 8,10

Περισσότερα:

Για Πληροφορίες:

Γραμματεία Προγραμμάτων Δια Βίου Μάθησης Πανεπιστημίου Αιγαίου

22410 99424-6 (Δευτέρα-Παρασκευή, 10:00-14:00)

[email protected]