Δράση και συμμετοχή….για την ανατροπή

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔07/06/2016 - 09:57 | Author: Newsroom

Δράση και συμμετοχή….για την ανατροπή

Η Ομάδα Νηπιαγωγών «Δικαίωμα στην Εκπαίδευση» χαιρετίζει την πρωτοβουλία της ΔΟΕ για την οργάνωση της ημερίδας «το Νηπιαγωγείο που βιώνουμε… το νηπιαγωγείο που μας αξίζει», ως μια εξαιρετική πρωτοβουλία ανάδειξης των ιδιαίτερων προβλημάτων που απασχολούν τον κλάδο εδώ και χρόνια.

Σε μια εποχή που η παράνοια της κυβέρνησης τσακίζει την λογική, επιτρέποντας στο φανερά εσφαλμένο να καθιερώνεται σαν απολύτως ορθό, καταλήγουμε αντί να παλεύουμε για το επιπλέον, λύνοντας σοβαρά ζητήματα που απασχολούν την προσχολική εδώ και χρόνια, να παλεύουμε για το αυτονόητο, την ύπαρξη δηλαδή του νηπιαγωγείου.

Ο μεσαίωνας του παραλογισμού στις πράξεις αυτής της πολιτικής ηγεσίας , οι ρουκέτες για μεταρρυθμίσεις κενού περιεχομένου και σχεδιασμού έχουν ένα και μοναδικό κεντρικό πυρήνα «την ορθολογική κατανομή του εκπαιδευτικού προσωπικού και την εξοικονόμηση δαπανών» όπως ξεκάθαρα αναφέρεται στην αιτιολόγηση αυτής της ρύθμισης.

Αποφάσισαν να θυσιάσουν το δικαίωμα όλων των παιδιών στην εκπαίδευση κλείνοντας σχολεία, καταδικάζοντας τα παιδιά της περιφέρειας, δημιουργώντας κοινωνικές ανισότητες, διαλύοντας τη βάση της εκπαίδευσης που είναι το νηπιαγωγείο, ενισχύοντας την ιδιωτική εκπαίδευση.

Καταδικάζουμε τις προσχηματικές τους διαβουλεύσεις περί ανάπτυξης, τις λαϊκίστικες δηλώσεις τους για διάλογο, καθώς καμία ανάπτυξη δεν μπορεί να σταθεί με υποβάθμιση της παιδείας.

Απαιτούμε την άμεση απόσυρση του άρθρου 35 στο οποίο αναφέρεται η αναλογία εκπαιδευτικού μαθητών 1: 14 και αποτελεί την ταφόπλακα του νηπιαγωγείου.

Αν θέλουμε να δημιουργήσουμε τις συνθήκες της ανατροπής της διάλυσης του Δημόσιου σχολείου, πρέπει πρώτα εμείς να πιστέψουμε στη δύναμη της διεκδίκησης των δικαιωμάτων μας, με συμμετοχή και συνεργασία και όχι μέσα από μικροπαραταξιακές αντιπαραθέσεις, που απλά τονίζουν την ανεπάρκεια αυτών που τις καλλιεργούν.

Η Ομάδα Νηπιαγωγών «Δικαίωμα στην εκπαίδευση», με τις δράσεις της σε πολλές πόλεις της Ελλάδας κατέγραψε και θα συνεχίσει να καταγράφει τα προβλήματα και τις διεκδικήσεις που οι ίδιοι οι συνάδελφοι/ισες επισημαίνουν.

Μέσα από τη συλλογική δράση τα οράματα μπορεί να γίνουν πραγματικότητα.

Τα συλλογικά όμως οράματα γίνονται ουτοπίες όταν δεν ακολουθεί δράση!

Δράση μέσα από τη συμμετοχή …τη δική σας συμμετοχή …

Να συμπεριλαμβανόμαστε σε αυτούς που θα αποφασίσουν για εμάς!!!

Για την ομάδα Νηπιαγωγών Βέτα Κορωναίου

Loading...
  • Δίκτυο ανεξάρτητων διαφημίσεων
    loading...
  • europalso

    ideascentral

    ideascentral