Δράσεις πολιτισμού που συνδέονται με την εκπαίδευση στο Ηράκλειο

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔21/01/2018 - 11:25 | Author: Newsroom

Κύκλο προσυνεδριακών δράσεων, ανοιχτών στο κοινό οργανώνει η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κρήτης σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης και τον Δήμο Ηρακλείου, στο πλαίσιο του 2ου Πανελλήνιου Συνεδρίου με θέμα: «ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ: ΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ», που θα πραγματοποιηθεί στο Ηράκλειο από 20 έως 22 Απριλίου 2018.

{ad]

Σκοπός του Συνεδρίου είναι “να αποτυπώσει τη ρέουσα πραγματικότητα και να αναδείξει τη διαλεκτική σχέση εκπαίδευσης και πολιτισμού”, ενώ στόχος των δράσεων είναι “η διάχυση της φιλοσοφίας του συνεδρίου με έμφαση στη διαλεκτική σχέση εκπαίδευσης και τέχνης”.

Η εναρκτήρια δράση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2018 και ώρα 7:00 μ.μ. στο «Πειραματικό Θέατρο» του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου, με την ομιλία του καλλιτέχνη Ross Daly με θέμα: «Το Μουσικό Εργαστήρι Λαβύρινθος, η μουσική και η πραγματική ανάπτυξη».

Στο μεταξύ, η οργανωτική επιτροπή του φεστιβάλ «Τέχνη καθ’ οδόν», που θα πραγματοποιηθεί στο Ηράκλειο, στο πλαίσιο της οργάνωσης του, καλεί τους φωτογράφους, τους video artists και τους κινηματογραφιστές, που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν, την ερχόμενη Παρασκευή 26 Ιανουαρίου και ώρα 16.00, στο Πολύκεντρο Νεολαίας του Δήμου Ηρακλείου (Ανδρόγεω 2) , προκειμένου να συζητηθούν οι ιδέες τους για την άρτια προετοιμασία στους τομείς αυτούς, καθώς και τις προτάσεις τους για την προβολή ταινιών κατά τη διάρκειά του φεστιβάλ, τη διοργάνωση εκθέσεων ή άλλων καλλιτεχνικών γεγονότων καθώς και τη διοργάνωση 2ου φωτογραφικού Μαραθώνιου.

Οι ενδιαφερόμενοι καλλιτέχνες μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις συμμετοχής τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://culture.heraklion.gr/registration-form/ ή στο γραφείο του καλλιτεχνικού διευθυντή του Δήμου κ. Γιώργου Αντωνάκη (Ανδρόγεω 2), μέχρι την 28η Φεβρουαρίου.

Loading...
  • europalso

    ideascentral