Δράσεις ανακύκλωσης και καθαρισμού σε συνεργασία με σχολεία και φορείς του Δήμου Κηφισιάς

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔02/06/2016 - 14:02 | Author: Newsroom

Η κατάσταση του Περιβάλλοντος, στο οποίο ζούμε αποτελεί μια από τις βασικές….
παραμέτρους για την διατήρηση της ποιότητας ζωής στους χώρους που διαμένουμε και αποτελεί βασικό πυλώνα για τις δραστηριότητες της δημοτικής αρχής.

Κάθε χρόνο γιορτάζεται παγκοσμίως η ημέρα 5/6 ως η Ημέρα Περιβάλλοντος, με σκοπό να δοθεί το μήνυμα για τους κινδύνους που διατρέχει το περιβάλλον μας από ανθρωπογενείς δραστηριότητες και να αναλάβουμε όλοι δράση για να το προστατεύσουμε και να το κάνουμε καλύτερο.

Σε αυτό το πλαίσιο ο Δήμος Κηφισιάς δίνει φέτος ιδιαίτερη βαρύτητα στην ανακύκλωση και στην διατήρηση φυσικών πόρων για να γιορτάσει την Ημέρα Περιβάλλοντος, δίνοντας μάλιστα έμφαση στα παιδιά, που μέσω του παραδείγματος τους μπορούν να παρακινήσουν τον περίγυρο τους για να μειώσουν την ρύπανση από στερεά απόβλητα, να ανακυκλώσουν και να γνωρίσουν φυσικά οικοσυστήματα παραμελημένα.

Μέσα από τις παρακάτω δράσεις ο Δήμος μας, θα συνεισφέρει από την πλευρά του για να μειώσει τις επιπτώσεις στο περιβάλλον και να το αναβαθμίσει:

Με το σύνθημα «Γιορτάζουμε τη ΓΗ !!! -Μια ζωγραφιά ένα μήνυμα…» τα παιδιά δημοτικών σχολείων του Δήμου μας θα ευαισθητοποιήσουν τον κόσμο με τα πλακάτ που κατασκεύασαν
Την Κυριακή 5/6 καθαρίζουμε και γνωρίζουμε από κοντά τον Κηφισό με κατοίκους και φορείς. Σημείο συνάντησης οδός Ποταμού (στάση Αιγίου), Αδάμες Κηφισιάς και ώρα 10:30 το πρωί.
Την Δευτέρα 6/6 πεζοδρομούμε από 10:00 το πρωί έως την 13:00 το μεσημέρι το κέντρο της Κηφισιάς και γιορτάζουμε μαζί με τα σχολεία στο «Λούνα Πάρκ της Ανακύκλωσης», μαθαίνουμε πως ανακυκλώνουμε παίζοντας με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης
Από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή παρακολουθούμε Σεμινάρια Πρόληψης Αποβλήτων με την Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης στην αίθουσα Στ. Βόλκος (12:00 – 15:00)
Μαζεύουμε καπάκια σε σημεία του Δήμου μας (Δημοτικά Κτίρια) για κοινωνικό σκοπό, ανακυκλώνοντας.
Οι παραπάνω δράσεις γίνονται με επιμέλεια του Τμήματος Περιβάλλοντος της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος & Πρασίνου του Δήμου μας.
Σας περιμένουμε για να γιορτάσουμε μαζί την Ημέρα Περιβάλλοντος και να δώσουμε το μήνυμα του Δήμου Κηφισιάς – «Πράσινος Δήμος».

Loading...
  • Δίκτυο ανεξάρτητων διαφημίσεων
    loading...
  • europalso

    ideascentral

    ideascentral