ΔΟΕ – Τι έγινε στην σημερινή παράσταση διαμαρτυρίας. Τι λέει το Υπουργείο

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔05/06/2015 - 20:23 | Author: Newsroom

Συνάντηση με το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΟΕ και τους αιρετούς του ΚΥΣΠΕ είχαν σήμερα το πρωί στο Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων οι συνεργάτες του Αναπληρωτή Υπουργού, Τάσου Κουράκη.

Η συνάντηση είχε ενημερωτικό χαρακτήρα για ζητήματα που απασχολούν την εκπαιδευτική κοινότητα και κυρίως την Πρωτοβάθμια εκπαίδευση.

Αναφορικά με τα θέματα που θα συμπεριλαμβάνονται στο Πολυνομοσχέδιο, το οποίο θα τεθεί σε διαβούλευση στα τέλη της επόμενης εβδομάδας, υπήρξε δέσμευση από το Υπουργείο ότι το προσχέδιο θα σταλεί εγκαίρως στην Ομοσπονδία ώστε να διατυπωθούν προτάσεις και απόψεις για το σύνολο των ρυθμίσεων. Ακόμη, σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα θα ανακοινωθεί το χρονοδιάγραμμα των υπηρεσιακών μεταβολών (μεταθέσεις, αποσπάσεις).

Σε ό,τι αφορά τις μετατάξεις και τον τρόπο διορισμού των εκπαιδευτικών, οι συνεργάτες του Αναπληρωτή Υπουργού Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων ενημέρωσαν το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΟΕ και τους αιρετούς του ΚΥΣΠΕ ότι θα συνεχιστούν οι συνεδριάσεις των δύο αρμοδίων επιτροπών ώστε να εξευρεθούν άμεσα οι καλύτερες δυνατές λύσεις για το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας και οι οποίες θα ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα.

Για το δελτίο τύπουεδώ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα 5/6/2015 παράσταση διαμαρτυρίας του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. και των αιρετών εκπροσώπων του ΚΥΣΠΕ στο Υπουργείο Παιδείας με αιτήματα:

-Την άμεση πραγματοποίηση όλων των διορισμών που έχει ανάγκη η εκπαίδευση

-Την εξασφάλιση των απαραίτητων πιστώσεων για πρόσληψη του αναγκαίου αριθμού αναπληρωτών για το νέο σχολικό έτος

-Τη σύσταση των οργανικών θέσεων που απαιτούνται για την επίλυση του ζητήματος των μετατάξεων

-Την πραγματοποίηση των μεταθέσεων και στη συνέχεια των αποσπάσεων των εκπαιδευτικών

Τέθηκαν, επίσης:

-Τα ζήτημα της κατάθεσης του πολυαναμενόμενου νομοσχεδίου που εκκρεμεί

-Τα πολλά προβλήματα που έχουν ανακύψει στη διαδικασία επιλογής Δ/ντών σχολείων. Τονίστηκε ιδιαίτερα το θέμα του αποκλεισμού των εκπαιδευτικών ειδικοτήτων από τη διαδικασία που κακώς γίνεται σε πάρα πολλά ΠΥΣΠΕ (δυστυχώς καμία ουσιαστική απάντηση δε δόθηκε για αυτό το ζήτημα).

Δυστυχώς οι απαντήσεις που δόθηκαν από τους εκπροσώπους του Υπουργείου Παιδείας ήταν απολύτως ασαφείς αφού περιελάμβαναν μια σειρά από «δεσμεύσεις» για την πραγματοποίηση όλων των παραπάνω στο μέλλον…

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. τονίζει πως όλο το χρονοδιάγραμμα των υπηρεσιακών μεταβολών θα έπρεπε να έχει ήδη δρομολογηθεί και εκφράζει την έντονη ανησυχία του για την ομαλή έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Loading...
  • Δίκτυο ανεξάρτητων διαφημίσεων
    loading...


  • europalso

    ideascentral