ΔΟΕ – Διαμαρτυρία για την ανάληψη υπηρεσίας αποσπασμένων εκπαιδευτικών

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔17/06/2015 - 19:18 | Author: Newsroom

Στην εξαιρετικά δύσκολη οικονομική συγκυρία που διανύουμε και την οποία οι εκπαιδευτικοί βιώνουν εξαιρετικά έντονα, αδυνατώντας να αντιμετωπίσουν ακόμη και στοιχειώδεις ανάγκες διαβίωσης, είναι παράλογο και εξοντωτικό να υποβάλλονται σε επιπλέον οικονομικές θυσίες για γραφειοκρατικούς, καθαρά, λόγους.

Δυστυχώς παρατηρείται για μια ακόμη χρονιά το φαινόμενο, εκπαιδευτικοί οι οποίοι υπηρετούν με απόσπαση σε Π.Υ.Σ.Π.Ε. άλλο από αυτό της οργανικής τους θέσης, να καλούνται από τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης να αναλάβουν υπηρεσία την Παρασκευή 19 Ιουνίου στο Π.Υ.Σ.Π.Ε. της οργανικής τους θέσης. Το γεγονός είναι απαράδεκτο και δημιουργεί τεράστια αναστάτωση στους εκπαιδευτικούς.

Ζητάμε να υπάρξει άμεσα μέριμνα ώστε οι αποσπασμένοι συνάδελφοι να αναλάβουν υπηρεσία στους τόπους που υπηρετούν και να αποστείλουν την ανάληψη υπηρεσίας τους στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης όπου ανήκουν οργανικά με φαξ χωρίς να υποχρεωθούν σε επιπλέον οικονομικά έξοδα στα οποία δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν.

Η αλληλεγγύη και η συναδελφικότητα είναι παράγοντες που πάντα χαρακτήριζαν τον κόσμο της εκπαίδευσης και θέλουμε να ελπίζουμε ότι ακόμα τον χαρακτηρίζουν.

Τονίζουμε, επίσης, ότι θα πρέπει στην κατεύθυνση αυτή να ξεκαθαριστεί ότι την Παρασκευή 19/6/2015, ημέρα που σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ. πρόκειται να πραγματοποιηθεί η εκλογή των υποδιευθυντών των σχολικών μονάδων, οι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να ψηφίσουν στα σχολεία στα οποία υπηρέτησαν όλη τη χρονιά και στα οποία είναι μέλη των συλλόγων διδασκόντων.

Loading...
  • Δίκτυο ανεξάρτητων διαφημίσεων
    loading...
  • europalso

    ideascentral

    ideascentral