Δώδεκα ημέρες χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα το 1ο ΕΠΑΛ Αμαλιάδος

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔25/02/2016 - 18:23 | Author: Newsroom

Βυθισμένο στο σκοτάδι για δώδεκα ημέρες λόγω ηλεκτρολογικής βλάβης βρίσκεται το… 1οΕΠΑΛ Αμαλιάδος και οι μαθητές του χωρίς θέρμανση και φως διδάσκονται μόνο θεωρία, αφού τα εργαστήρια δεν μπορούν να λειτουργήσουν, τις αιτήσεις τους για τις Πανελλαδικές τις κατέθεσαν σε γειτονικό σχολείο, ενώ οι καθηγητές διεκπεραιώνουν τα διοικητικά από τα σπίτια τους.

Η ηλεκτρολογική βλάβη παρουσιάστηκε στον υποσταθμό του σχολείου την περασμένη Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου. Ο διευθυντής ενημέρωσε άμεσα τον δήμο για το πρόβλημα και ο τελευταίος έστειλε ηλεκτρολόγο για να αποκαταστήσει τη βλάβη. Ο ηλεκτρολόγος παρά τις τιτάνιες προσπάθειες που κατέβαλε, δεν κατάφερε να αποκαταστήσει τη βλάβη αφού τελικά διαπιστώθηκε ότι έχει καταστραφεί ηλεκτρολογικό υλικό (διακόπτης μέσης τάσης), το οποίο χρήζει άμεσης αντικατάστασης για να βρει το ΕΠΑΛ το… φως του.

Το ανταλλακτικό το είχε στη διάθεσή του ο ηλεκτρολόγος αλλά το κόστος του είναι της τάξης των 5.000 ευρώ περίπου. Έτσι οι μαθητές του ΕΠΑΛ περιμένουν από τον Δήμο να ολοκληρωθεί η έγκριση της δαπάνης για να αποκατασταθεί η βλάβη.

Θεωρία στο σκοτάδι

Μερικές από τις ειδικότητες που διδάσκονται στο ΕΠΑΛ είναι μηχανολογία, ηλεκτρολογία και πληροφορική, ειδικότητες που απαιτούν την πρακτική εξάσκηση των μαθητών σε εργαστήρια. «Μόνο θεωρία κάνουμε εδώ και δύο βδομάδες», μας είπαν μαθητές και συμπλήρωσαν: «Ευτυχώς που δεν είναι τόσο κρύος ο καιρός, αλλιώς θα είχαμε παγώσει». Κάποιος άλλος μαθητής δήλωσε με χιούμορ: «Έχουμε γίνει ειδικοί στη θεωρία του σκότους».

Ο κ. Κουλούρης Δημήτρης, υποδιευθυντής, καθηγητής Πληροφορικής, δήλωσε στην «Πατρίς»:

«Το πρόβλημα είναι ότι έχει χαλάσει ο διακόπτης μέσης τάσης στον υποσταθμό του σχολείου από την προηγούμενη Δευτέρα. Με εντολή του Δήμου, που έδειξε αμέσως ενδιαφέρον, ήρθε ηλεκτρολόγος ο οποίος προσπάθησε να λύσει το πρόβλημα αλλά δεν τα κατάφερε, γιατί επιπλέον υπάρχει διαρροή ρεύματος. Η ΔΕΗ έχει απομονώσει για λόγους ασφαλείας την παροχή του ηλεκτρικού ρεύματος στο σχολείο.

Έχουμε πληροφορηθεί ότι το ηλεκτρολογικό ανταλλακτικό που χρειάζεται για την αποκατάσταση τής βλάβης κοστίζει περίπου 5.000 ευρώ και περιμένουμε την έγκριση από τον Δήμο για να τοποθετήσει ο ηλεκτρολόγος το ανταλλακτικό».

Η κ. Πατάκα Αγγελική ,υποδευθύντρια, καθηγήτρια Αγγλικών δήλωσε: «Μαθήματα που απαιτούν πρακτική εξάσκηση δυστυχώς δεν γίνονται παρά μόνο θεωρία.Τα διοικητικά του ΕΠΑΛ τα διεκπεραιώνουμε από τα σπίτια μας, ενώ για τις αιτήσεις για τις πανελλαδικές τα παιδιά πήγαν σε γειτονικό σχολείο για να εξυπηρετηθούν».

Loading...
  • ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

    europalso

    ideascentral