Δυσφορία της Αρχιεπισκοπής για την τοποθέτηση Φίλη στο Υπ Παιδείας

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔24/09/2015 - 12:22 | Author: Newsroom

Με σκεπτικισμό και δυσφορία υποδέχθηκαν τα μέλη της Αρχιεπισκοπής την τοποθέτηση του…
Νίκου Φίλη στο υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Μπορεί, επί του παρόντος, να μην υπάρχει άμεση ή έμμεση τοποθέτηση από πλευράς της Αρχιεπισκοπής επί του θέματος, ωστόσο είναι δεδομένο πως δεν βλέπει με καλό μάτι τη συγκεκριμένη επιλογή.

Όπως αναφέρει η Καθημερινή, η Αρχιεπισκοπή Αθηνών περιμένει τις προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης, καθώς και την αναμενόμενη επίσκεψη του νέου υπουργού Παιδείας στον αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο.

Πάντως, είναι νωπή ακόμη η διαμάχη ανάμεσα στον κ. Φίλη (όταν ήταν κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ) και την επίσημη Εκκλησία κατά τη μεταφορά του λειψάνου της Αγίας Βαρβάρας σε νοσοκομεία για να προσκυνήσουν ασθενείς. Τότε, ο κ. Φίλης είχε κάνει λόγο για εμπόριο λειψάνων με την επίσημη Εκκλησία να απαντάει πως: «Εμπόριο λειψάνων κάνει ο κ. Φίλης. Εμπορεύεται τα λείψανα ενός δήθεν αριστερού αντικληρικαλισμού, ο οποίος και παραπέμπει σε περιόδους Μεσαίωνα, αφού επιδιώκει να περιορίσει την ελευθερία της θρησκείας».

Επιπλέον, ο κ. Φίλης είναι από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που θεωρούν πως πρέπει να προχωρήσει άμεσα ο διαχωρισμός Κράτους και Εκκλησίας.

tro-ma-ktiko

Loading...
  • Δίκτυο ανεξάρτητων διαφημίσεων
    loading...
  • europalso

    ideascentral