Διπλή μοριοδότηση στα δυσπρόσιτα ειδικής από το 2017-18 και μετά!

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔11/04/2017 - 11:18 | Author: Newsroom

Προς Υπουργό Παιδείας κύριο Γαβρόγλου

Κύριε Υπουργέ,

στα κριτήρια της Υπουργικής Απόφασης για την που δημοσιεύθηκε μετά τη λήξη της δημόσιας διαβούλευσης διαβάσαμε με μεγάλη θλίψη και τεράστια έκπληξη ότι η διπλή μοριοδότηση της προϋπηρεσίας σε δυσπρόσιτα θα προσμετράται στους ειδικής μόνο από το 2017-2018 και μετά!

Στη δημόσια διαβούλευση κατατέθηκε μεγάλος αριθμός σχολίων με αίτημα το διπλασιασμό της προϋπηρεσίας σε δυσπρόσιτα για όλα τα προηγούμενα χρόνια, όπως συνέβη πέρυσι και ισχύει σε όλους τους άλλους πίνακες  αναπληρωτών. Τόσο η ΔΟΕ όσο και η ΟΛΜΕ σας έχουν στείλει ανακοινώσεις τους στις οποίες ζητούν το διπλασιασμό των μορίων της προϋπηρεσίας σε δυσπρόσιτα στους πίνακες αναπληρωτών ειδικής για όλα τα προηγούμενα έτη, κυρίως για λόγους ισοτιμίας και δικαίου. Αντί λοιπόν να υπάρξει άμεση άρση της αδικίας που έχουμε υποστεί τόσα χρόνια, όπως ελπίζαμε και αναμέναμε, αντιθέτως η νέα Υπουργική Απόφαση επαυξάνει σε υπερθετικό βαθμό την αδικία εις βάρος μας!!!!

Διερωτόμαστε λοιπόν: τα σχολεία ειδικής αγωγής που βρίσκονται σε δυσπρόσιτες περιοχές γιατί θα θεωρούνται δυσπρόσιτα ξαφνικά μόνο από το 2017-2018 και μετά;  Tα ίδια σχολεία μέχρι το 2017 δεν ήταν δυσπρόσιτα; Δεν βρίσκονταν στην ίδια περιοχή; Στους συναδέλφους  που υπηρέτησαν όλα τα προηγούμενα χρόνια σε τμήματα ένταξης ή/και παράλληλη στήριξη σε σχολεία γενικής χαρακτηρισμένα ως δυσπρόσιτα γιατί δεν τους αναγνωρίζετε το διπλασιασμό των μορίων που αναμφισβήτητα δικαιούνται ούτως ή άλλως;  Σας υπενθυμίζουμε ότι μέχρι το 2010 που ήταν ανοιχτοί οι πίνακες, η προϋπηρεσία σε δυσπρόσιτα ειδικής (ειδικά σχολεία και τμήματα ένταξης / παράλληλη στήριξη σε γενικά σχολεία χαρακτηρισμένα ως δυσπρόσιτα) διπλασιαζόταν κανονικά. Γιατί τώρα που άνοιξαν οι πίνακες δεν θέλετε να διπλασιάσετε για όλα τα προηγούμενα έτη την προϋπηρεσία στα δυσπρόσιτα; Ο μη διπλασιασμός των μορίων σε δυσπρόσιτα ειδικής για όλα τα προηγούμενα έτη όχι μόνο είναι παράφορα άδικος αλλά και εντελώς παράλογος!

Για όλους τους παραπάνω εύλογους και αναμφίβολα ορθούς λόγους ζητούμε να επικρατήσει η λογική και το δίκαιο, να σταματήσει ο συνεχής εμπαιγμός εις βάρος μας και να αποκατασταθεί η τεράστια αυτή αδικία! Ζητούμε την άμεση παρέμβασή σας ώστε στα κριτήρια μοριοδότησης στους πίνακες αναπληρωτών ειδικής αγωγής, για λόγους ισοτιμίας και δικαίου, να διπλασιάζεται η προϋπηρεσία σε δυσπρόσιτα ειδικής για όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Αναπληρωτές Ειδικής Αγωγής με προϋπηρεσία σε δυσπρόσιτα όλων των προηγούμενων ετών

Loading...
  • ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

    europalso

    ideascentral