Διπλασιάστηκαν οι νηπιαγωγοί με μεταπτυχιακό στην Ειδική Αγωγή

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔12/09/2014 - 16:52 | Author: Newsroom

Στους 712 ανέρχονται οι νηπιαγωγοί που πληρούσαν τις προϋποθέσεις ένταξης στους πίνακες Ειδικής Αγωγής… Από αυτούς μόνο οι 28 είναι απόφοιτοι του τμήματος Παιδαγωγικό Ειδικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ενώ οι 683 είναι απόφοιτοι τμημάτων Νηπιαγωγών.

Αρκετοί εξ αυτών δαπάνησαν αρκετά χρήματα για να έχουν το δικαίωμα να εργαστούν στην Ειδική Αγωγή. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι 445 έχουν σεμινάρια Ειδικής Αγωγής που έχουν εκπονηθεί μέχρι τις 30 Αυγούστου του 2010 και για τα οποία σε πολλές περιπτώσεις δαπάνησαν ποσά ύψους 2.000 ευρώ. 91 από αυτούς που έχουν παρακολουθήσει σεμινάρια έχουν μεταπτυχιακό στην Ειδική Αγωγή που αν έχει εκπονηθεί στο εξωτερικό πιθανόν να δαπάνησαν περισσότερα από 5.000 ευρώ για δίδακτρα.

Ο συνολικός αριθμός των νηπιαγωγών με μεταπτυχιακό στην Ειδική Αγωγή ανέρχεται σε 254 ενώ μόλις δύο εκπαιδευτικοί είναι κάτοχοι διδακτορικού.

Αν κάνουμε μια σύγκριση με το προηγούμενο σχολικό έτος διαπιστώνουμε ότι αυξήθηκαν κατακόρυφα οι κάτοχοι μεταπτυχιακών αφού με το προηγούμενο καθεστώς στις προσλήψεις προτάσσονταν όσοι είχαν μεταπτυχιακά έναντι των αποφοίτων του τμήματος Ειδικής Αγωγής και των κατόχων σεμιναρίων.

Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι η αύξηση των κατόχων των μεταπτυχιακών φθάνει σε ένα μόλις έτος το 108% αφού ο αριθμός των εκπαιδευτικών με μεταπτυχιακό εκτινάχθηκε από τους 122 σε 254! Από τους 132 νέους κατόχους μεταπτυχιακών οι 85 εξ αυτών δεν έχουν προϋπηρεσία σε δομές της Ειδικής Αγωγής.

Το 2013-14 σύμφωνα με τα στοιχεία του αιρετού στο ΚΥΣΠΕ κ. Μπράτη είχαν προσληφθεί στην Ειδική Αγωγή 582 αναπληρωτές. Φέτος οι πίνακες αριθμούν 712 άτομα. Αν διατηρηθούν οι προσλήψεις στα περσινά επίπεδα θα εργαστούν οι περισσότεροι από αυτούς καθώς και σχεδόν όλοι οι κάτοχοι μεταπτυχιακών.

Δεδομένου ότι οι κάτοχοι μεταπτυχιακών προσλαμβάνονται και στους πίνακες της Γενικής Εκπαίδευσης ίσως για λίγο ακόμα καιρό το μεταπτυχιακό να δίνει πιθανότητες πρόσληψης αφού οι περισσότεροι απόφοιτοι του τμήματος του Βόλου, οι οποίοι και προτάσσονται, επιλέγουν την κατεύθυνση του δασκάλου.

Επίσης κάνουμε γνωστό ότι έχουν αναρτηθεί οι πίνακες αναπληρωτών Ειδικής Αγωγής για τις ειδικότητες των νηπιαγωγών και των εκπαιδευτικών καλλιτεχνικών μαθημάτων. Το Υπουργείο καλεί τους εκπαιδευτικούς να ελέγξουν ενδελεχώς τους αναρτημένους πίνακες του κλάδου τους.

Σε περίπτωση, δε, που διαπιστώσουν τυχόν λάθη ή παραλείψεις επί των αναρτημένων στοιχείων οφείλουν να υποβάλουν ένσταση κατά των πινάκων αυτών, αποκλειστικά την Παρασκευή 12/9/2014, σε οποιαδήποτε Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, αντίστοιχα, όπως ορίζεται στην αρ. 144559/Δ1/11-9-2014 (ΑΔΑ: ΩΙ2Λ9-1Χ8) εγκύκλιο του Υ.ΠΑΙ.Θ.

Loading...
  • Δίκτυο ανεξάρτητων διαφημίσεων
    loading...
  • europalso

    ideascentral

    ideascentral