Δυνατότητα σε μαθητές νησιών του Αιγαίου να επισκεφθούν σημαντικά πολιτιστικά κέντρα στην Αθήνα

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔12/02/2018 - 17:06 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

Σε μία προσπάθεια να συνεισφέρει προς τη και τη κοινότητα, η Blue Star Ferries, μέλος του ομίλου της Attica Group, εγκαινίασε μία πρωτοβουλία διήμερων εκπαιδευτικών επισκέψεων μαθητών της Ε’ και ΣΤ δημοτικού των νησιών του Αιγαίου σε κέντρα και φορείς πολιτισμού στην Αθήνα.

Η έναρξη του προγράμματος Κοινωνικής Υπευθυνότητας «Με προορισμό εσάς» πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 6 και Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2018 και αφορούσε τους μαθητές των δημοτικών σχολείων της Αμοργού. Στο πλαίσιο της παραμονής τους στην Αθήνα, οι 31 μαθητές και οι συνοδοί τους είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, να ξεναγηθούν στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος και να παρακολουθήσουν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα ρομποτικής «Ηλιακή ενέργεια και ένας κόσμος σε διαρκή κίνηση». Επίσης, ξεναγήθηκαν στο Μουσείο της Ακρόπολης και παρακολούθησαν εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο Πλανητάριο.

Παράλληλα, μαθητές, κηδεμόνες και εκπαιδευτικοί ξεναγήθηκαν σε πλοίο της εταιρείας και ιδιαίτερα στη γέφυρα, όπου είδαν από κοντά τα πλέον σύγχρονα συστήματα πλοήγησης και λειτουργίας που διαθέτουν τα πλοία του στόλου της Attica Group. Πριν ξεκινήσει η επιβίβαση των μαθητών στο πλοίο τής επιστροφής, ο παιδικός ήρωας της Blue Star Ferries «Bluestarino» τούς αποχαιρέτησε, δίνοντάς τους αναμνηστικά δώρα και χαρίζοντάς τους χαμόγελα και ευχές.

Η Blue Star Ferries ανέλαβε εξ’ ολοκλήρου την οργάνωση και το κόστος του προγράμματος, την επιλογή των σημείων ενδιαφέροντος, τη μεταφορά, τη φιλοξενία και την ξενάγηση στους χώρους επίσκεψης, τη διαμονή αλλά και τη σίτιση για όλους όσοι συμμετείχαν, μαθητές, κηδεμόνες και εκπαιδευτικούς.

Επί σειρά ετών, ο όμιλος Attica Group στηρίζει τους νέους. Τη διετία 2015-2016 δέχτηκε 1.483 επισκέπτες, μαθητές και φοιτητές, στις εγκαταστάσεις του και υποστήριξε την εκπαίδευση 350 σπουδαστών των Σχολών Αξιωματικών Εμπορικού Ναυτικού και Λιμενικού Σώματος.

Επίσης, σημειώνεται, πως για τη διετία 2015 και 2016 η κοινωνική συνεισφορά του ομίλου μέσω κοινωνικών δράσεων, δωρεών, χορηγιών και εκπτωτικών εισιτηρίων ξεπέρασε τα 3,5 εκατομμύρια ευρώ.

Loading...
  • europalso

    ideascentral