ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΓΟΝΕΩΝ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ: Στο τέλος της σχολικής χρονιάς αναρωτιόμαστε αν και πώς θα ανοίξουν τα σχολεία το Σεπτέμβρη

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔18/05/2016 - 21:00 | Author: Newsroom

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΓΟΝΕΩΝ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ

Μεταμόρφωση 12/5/2016

Στη συνεδρίαση του ΔΣ της Ένωσης Γονέων Μεταμόρφωσης τον Απρίλη 2016, αποφασίστηκε η αποπομπή του προέδρου.

Αφορμή η πραγματοποίηση εκδήλωσης για την παιδεία στα πλαίσια του διαλόγου του Υπουργείου Παιδείας για την παιδεία με ομιλητές παράγοντες του ίδιου του υπουργείου, χωρίς απόφαση του Δ.Σ, η συνεχής προσωπική του προβολή αγνοώντας το Δ.Σ της Ένωσης καθώς και οι χρυσαυγίτικες – αντικομμουνιστικές απόψεις που διατύπωσε με e-mail στα μέλη του Δ.Σ.

Στην τελευταία συνεδρίαση του ΔΣ την Τρίτη 10/5/2016 ένα από τα θέματα της συνεδρίασης ήταν η εκλογή νέου προέδρου, η οποία προέβη άκαρπη. (2 υποψήφιοι έλαβαν από 3 ψήφους και 1 υποψήφιος έλαβε 1 ψήφο). Η διαδικασία δεν είχε αποτέλεσμα εκλογής και εφόσον το ΔΣ της Ένωσης έχει αντιπρόεδρο και 7μελές ΔΣ, οι εκπρόσωποι της Δημοκρατικής Ενότητας Γονέων Μεταμόρφωσης ζήτησαν να συνεχιστεί η διαδικασία με τη συζήτηση των υπόλοιπων θεμάτων, δηλ. των προβλημάτων των σχολείων μας, όπως αναφερόταν και στην ημερήσια διάταξη.

Οι 3 «κυβερνητικοί» εκπρόσωποι στο Δ.Σ της Ένωσης ζητούσαν απεγνωσμένα να επαναληφθεί η ψηφοφορία ανάμεσα στους δύο επικρατέστερους αποκλείοντας τον άλλο υποψήφιο, ή να βγει ο πρόεδρος με «σχετική» πλειοψηφία δηλ με 3 ψήφους. (Αυτά δεν γίνονται ούτε στις εκλογές των πενταμελών του …..Δημοτικού).

Καταγγέλλουμε την πλειοψηφία του ΔΣ της Ένωσης που αρνήθηκε να συνεχιστεί η συνεδρίαση και να συζητηθούν τα ζητήματα που αφορούν τα σχολεία μας και να προχωρήσουμε σε αγωνιστικές πρωτοβουλίες, θεωρώντας πιο σημαντική την «καρέκλα» του προέδρου και μάλιστα πριν περάσουν λίγα 24ωρα από την ψήφιση του νόμου – που οδηγεί σε απόγνωση χιλιάδες γονείς με το ασφαλιστικό, το φορολογικό και με τα μέτρα για την παιδεία, που τσακίζει τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών μας.

ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΝΑ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΡΩΤΙΟΜΑΣΤΕ

ΑΝ ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ.

Δρομολογούν εξελίξεις για τους μαθητές του Λυκείου. Αναρωτιόμαστε:

 • Θα κάνουν μαθήματα σε λυόμενες ακατάλληλες αίθουσες τύπου «hot spot»;
 • Θα διαμελίσουν το Λύκειο και θα μοιράσουν τους μαθητές σε κάποιο Γυμνάσιο και μάλιστα σε ημιυπόγειες αίθουσες;
 • Θα «αρνηθούν» να πάρουν όλους τους μαθητές της Α! Λυκείου και θα κάνουν κλήρωση;

Η κ. Ιωάννα Κοντούλη, πρόεδρος της ΚΤ.ΥΠ. (πρώην ΟΣΚ) για το ζήτημα του 2ου Λυκείου Μεταμόρφωσης λέει: «……. Στην παρούσα φάση, προτεραιότητα είναι να ολοκληρωθούν οι μελέτες και οι απαραίτητες διαδικασίες για την ένταξη τουέργου στα προγράμματα χρηματοδότησης και να ξεκινήσουν οι εργασίες κατασκευής του νέου Λυκείου».

Ούτε χρηματοδότηση υπάρχει, ούτε ξεκινούν οι εργασίες, ούτε ο Δήμος έχει πάρει κάποια σχετική απόφαση. (Τζάμπα οι σαμπάνιες που άνοιγαν !!!!)

Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση που συνεχίζει την αντιεκπαιδευτική πολιτική της και απαιτούμε τώρα:

 • Ένα σχολείο που θα λειτουργεί σε ασφαλές περιβάλλον (κτιριακή υποδομή, λειτουργικότητα χώρων) διαθέτοντας όλους τους βοηθητικούς χώρους που χρειάζεται (εργαστήρια, χώρους άθλησης – γυμναστήρια, βιβλιοθήκη, θέατρα, χώρους μουσικής, τραπεζαρία κλπ) και όλο το βοηθητικό προσωπικό που απαιτείται για την εύρυθμη λειτουργία του (καθαρίστριες, τραπεζοκόμοι, φύλακες κλπ).
 • Να αποσύρει την υπουργική απόφαση που κλείνει τα ολοήμερα σχολεία, ώστε κανένα παιδί να μην αποκλειστεί από το ολοήμερο.
 • Να αποσύρει την τροπολογία που καταργεί τα τμήματα ένταξης και το άρθρο που κλείνει και συγχωνεύει νηπιαγωγεία.
 • Να προχωρήσει σε διορισμούς εκπαιδευτικών και όχι στην απόλυση χιλιάδων αναπληρωτών.
 • Να σταματήσει αμέσως να λειτουργούν οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας στη συμβολή των οδών ΘΕΟΤΟΚΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΒΙΤΣΕNΤZΟΥ ΚΟΡΝΑΡΟΥ – (ΠΕΡΙΟΧΗ ΔΕΞΑΜΕΝΗ).

Καλούμε τους γονείς, τα ΔΣ των συλλόγων των σχολείων και τους μαθητές μας, να συνεχίσουμε τον αγώνα για τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών μας.

Να ξεκινήσει ΤΩΡΑ η ανέγερση του 2ου ΛΥΚΕΙΟΥ.

Loading...
 • europalso

  ideascentral