Δημιουργία νέων ΚΔΑΠ με την νέα σχολική χρονιά

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔21/10/2016 - 21:14 | Author: Newsroom

Δεσμεύσεις Κουρουμπλή για τη δημιουργία Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών

Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτη Κουρουμπλή μέχρι τον επόμενο Σεπτέμβριο θα αντιμετωπισθεί σε μεγάλο βαθμό το πρόβλημα έλλειψης δομών παιδικής φροντίδας.

«Δεν είναι μόνο ότι λείπουν θέσεις σε βρεφονηπιακούς σταθμούς. 140 δήμοι στην χώρα δεν έχουν Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών και 250 δήμοι δεν έχουν -ΑΜΕΑ. Οφείλουμε λοιπόν, ως πολιτεία, να δώσουμε προτεραιότητα. Και η δέσμευση που παίρνω τώρα ενώπιόν σας, είναι ότι τον Σεπτέμβριο του επόμενου χρόνου, οι εντολές και οι οδηγίες που έχουμε δώσει είναι να έχουν ιαθεί σε υπερθετικό βαθμό αυτές οι αδυναμίες».

Ο υπουργός επικαλέστηκε διεθνείς έρευνες σύμφωνα με τις οποίες τα παιδιά που συμμετέχουν σε τέτοιες δομές «πετυχαίνουν πέντε φορές περισσότερο στη ζωή τους και παίρνει μέρος σε εγκληματικές ενέργειες επτά φορές λιγότερο από ένα παιδί που δεν συμμετέχει».

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, εξέφρασε τον θαυμασμό του προς τους ανθρώπους του δήμου, οι οποίοι, όπως τόνισε, κατάφεραν να ολοκληρώσουν ένα μεγάλο έργο παρά τα εμπόδια που έφερε η κακώς εννοούμενη «ελληνική πραγματικότητα».

Ο βρεφονηπιακός σταθμός βρίσκεται στη συμβολή των οδών Χρυσανθέμων και Τζουμαγιάς, στην περιοχή Άνω Ψαλίδι και έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει περί τα 150 παιδιά. Ο δήμαρχος Ηρακλείου Νίκος Μπάμπαλος ανέφερε ότι εγκρίθηκε η χρηματοδότηση και τους επόμενους μήνες θα ξεκινήσουν οι εργασίες για την κατασκευή ενός νέου δημοτικού παιδικού σταθμού που θα ανεγερθεί στο Παλαιό Ηράκλειο, επί της λεωφόρου Πλαπούτα.

Τον αγιασμό τέλεσε ο Μητροπολίτης Παροναξίας Καλλίνικος, από κοινού με τον Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος Γαβριήλ. Στην τελετή παραβρέθηκαν επίσης ο υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Γιάννης Μπαλάφας, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ελένη Αυλωνίτου και της ΝΔ Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, Γιώργος Κουμουτσάκος και Βασίλης Γιόγιακας, ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης Τάσος Μαυρίδης κ.α.

Loading...
  • europalso

    ideascentral