Δίκες εργαζομένων – πανεπιστημιακών συνδικαλιστών

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔05/01/2016 - 10:58 | Author: Newsroom

Για κινητοποιήσεις που έγιναν ενάντια στο νόμο – πλαίσιο (ν. 4009/2011) και στις εκλογές για την ανάδειξη του συμβουλίου διοίκησης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου (ΑΠΘ) το Φλεβάρη του 2012, δικάζονται συνδικαλιστές εργαζόμενοι και μέλη ΔΕΠ του πανεπιστημίου, στις 8 και 15 Γενάρη.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού Γ. Κουρμούλης, καθώς και τα μέλη ΔΕΠ Γ. Καλφακάκου, Γ. Κρεστενίτης, Α. Μπένος, Ν. Νικολάου και Γ. Τσιλιγκιρίδης δικάζονται με τις κατηγορίες της «διατάραξης υπηρεσιακής ειρήνης» και «παράνομης βίας τελεσθείσας κατ’ εξακολούθηση και μη».

Το ΔΣ του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού ΑΠΘ καταγγέλλει αυτές τις διώξεις ως συνδικαλιστικές και πολιτικές και εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη του στους διωκόμενους, που, όπως σημειώνει, έδρασαν υλοποιώντας αποφάσεις των συλλογικών τους συνδικαλιστικών οργάνων, υπερασπιζόμενοι το δημόσιο χαρακτήρα του Πανεπιστημίου.

Μεταξύ άλλων, αναφέρει:

«Καταγγέλλουμε αυτές τις διώξεις ως συνδικαλιστικές, γιατί είναι διώξεις που βάζουν στο στόχαστρο εκλεγμένους συνδικαλιστές. Καταγγέλλουμε αυτές τις διώξεις ως πολιτικές, γιατί: Πολιτική ευθύνη υπάρχει τόσο στη συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ που τις ξεκίνησε όσο και στη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που τις συνεχίζει.

Συνδέονται με το πανεπιστήμιο που ονειρεύονται, το πανεπιστήμιο της αγοράς, όπου δεν χωράνε συνδικαλιστικές ελευθερίες, διεκδικήσεις, δικαιώματα για εργαζόμενους και φοιτητές.

Επιδιώκουν να προετοιμάσουν το έδαφος για τις σχεδιαζόμενες αλλαγές στο συνδικαλιστικό νόμο, στην κατεύθυνση περιορισμού ή και πλήρους κατάργησης των δικαιωμάτων των εργαζομένων και ειδικά του δικαιώματος στην απεργία.

Επιχειρούν να κάμψουν την αντίδραση των εργαζομένων στα νέα μέτρα – λαιμητόμο, όπως χρόνια έκαναν οι διάφορες (συγ)κυβερνήσεις, σέρνοντας στα δικαστήρια τους αγωνιζόμενους απεργούς ναυτεργάτες, εκπαιδευτικούς, εργαζόμενους στο μετρό, στήνοντας αγροτοδικεία και μαθητοδικεία».

rizospastis.gr

Loading...
  • Δίκτυο ανεξάρτητων διαφημίσεων
    loading...
  • europalso

    ideascentral

    ideascentral