Δικαστική προσφυγή για το άνοιγμα των πινάκων αναπληρωτών

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔17/11/2014 - 11:56 | Author: Newsroom

Κάλεσμα σε αναπληρωτές απευθύνει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Αναπληρωτών Φιλολόγων για συμμετοχή σε δικαστική προσφυγή κατά του ανοίγματος των πινάκων κατά παράβαση του νόμου 3848/2010.

Ο ΠΑΣΑΦ ζητά την εφαρμογή της μοριοδότησης του 3848 ή τη συνέχιση της μεταβατικής περιόδου μέχρι τη διενέργεια του επόμενου ΑΣΕΠ. «Επειδή η περίοδος για τα εργασιακά μας ζητήματα λόγω των νομικών επιλογών και πρακτικών του Υπουργείου είναι εξαιρετικά κρίσιμη και η θέση μας στον πίνακα αναπληρωτών πιο επισφαλής από ποτέ, καλούμε όλους τους συναδέλφους αναπληρωτές φιλολόγους που πιστεύουν ότι θίγονται από το άνοιγμα των πινάκων κατά παράβαση του ν. 3848/2010 να συμμετέχουν στη δικαστική προσφυγή με στόχο να μπλοκάρουμε τη ρύθμιση» αναφέρεται στο κείμενο κάλεσμα.
Ο ΠΑΣΑΦ μετά από επικοινωνία με δικηγόρο κ. Θεοδωράτο Hλία παρουσιάζει και τη νομική οδό που πρέπει να ακολουθηθεί η οποία έχει ως εξής:
Γίνεται μία αίτηση προς το Υπουργείο με την οποία ζητείται να απαντήσει το Υπουργείο για τον τρόπο ανοίγματος των πινάκων αναπληρωτών. Μόλις δοθεί η απάντηση γίνεται δικαστική προσφυγή εναντίον αυτής.
Το κόστος της αίτησης είναι 850 ευρώ. Βασική αρχή της δικονομίας είναι ότι η αίτηση πρέπει να γίνεται από ομοίους – μόνο από τους φιλολόγους – και τους άμεσα θιγόμενους, ώστε να υπάρξει αποτέλεσμα.
Ο ΠΑΣΑΦ καλεί όμως και τους εκπαιδευτικούς άλλων ειδικοτήτων να εκδηλώσουν ενδιαφέρον, καθότι μία δικαστική απόφαση που θα δικαιώσει τους εκπαιδευτικούς προφανώς θα ισχύσει και για τις υπόλοιπες ειδικότητες της Β/θμιας.
Το κόστος συμμετοχής ατομικά ανέρχεται στο ποσό των 20 ευρώ. Σε περίπτωση που ξεπεραστεί το ποσό των 850 ευρώ τα χρήματα θα διατεθούν για την επόμενη κίνηση που θα είναι η δικαστική προσφυγή. Οποιοσδήποτε συμμετέχων μπορεί να ενημερώνεται για την κίνηση του λογαριασμού όπου κατατίθενται τα χρήματα για τον δικηγόρο ύστερα από προσωπικό e-mail στο σύλλογο ΠΑ.Σ.Α.Φ. (pasafpe02@gmail.com).
Loading...
  • europalso

    ideascentral