Δικαιώθηκε ο Στράτος Γεωργούλας

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔23/12/2015 - 12:08 | Author: Newsroom

Δύο χρόνια μετά τον σάλο που είχε ξεσπάσει στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, στην τοπική κοινωνία, αλλά και στη διεθνή ακαδημαϊκή κοινότητα, το Διοικητικό Εφετείο Πειραιά δικαιώνει τον πανεπιστημιακό Στράτο Γεωργούλα, το τμήμα του οποίου αλλά και το υπουργείο Παιδείας στη συνέχεια έκριναν ότι δεν μπορεί να εξελιχθεί σε αναπληρωτή λόγω… πολιτικών πεποιθήσεων.

Οι αντιφάσεις του υπουργείου, αλλά και ο τρόπος με τον οποίο κρίνεται η εξέλιξη ενός διδάσκοντος ήταν το αντικείμενο της δικαστικής υπόθεσης, στην οποία είχε αναφερθεί και η «Εφ.Συν.» πριν από ενάμιση χρόνο. Το δικαστήριο στάθηκε στους τυπικούς λόγους και ακύρωσε τη διαδικασία του εκλεκτορικού. Κι όλα τα παραπάνω, λίγες μέρες πριν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές, όπου ο Στράτος Γεωργούλας κατέρχεται υποψήφιος δήμαρχος Λέσβου, επικεφαλής της αριστερής δημοτικής παράταξης «Αλλος Δρόμος».

Στις 14 Μαρτίου 2012 η πλειοψηφία του 11μελούς Εκλεκτορικού Σώματος ανέκοψε την εξέλιξη του επίκουρου καθηγητή Στράτου Γεωργούλα σε αναπληρωτή λόγω… αριστερών πεποιθήσεων! Συγκεκριμένα, από μέλος του εκλεκτορικού σώματος χρησιμοποιήθηκε το επιχείρημα ότι «μονογραφίες (σ.σ. άρθρα) που δημοσιεύονται σε αριστερούς εκδοτικούς οίκους που εδρεύουν στα Εξάρχεια δεν συνιστούν επιστημονικές δημοσιεύσεις» (!), ενώ στην ίδια διαδικασία επισημάνθηκε αρνητικά το νεαρό της ηλικίας του πανεπιστημιακού.

Παρέμβαση υπέρ της πανεπιστημιακής εξέλιξης του επίκουρου καθηγητή έκαναν 30 πανεπιστημιακοί από Αμερική, Ευρώπη και Αυστραλία, ζητώντας από τις πρυτανικές αρχές να εξετάσουν την ένσταση για τη μη προαγωγή του. Μάλιστα και οι Φοιτητικοί Σύλλογοι του Πανεπιστημίου Αιγαίου στάθηκαν στο πλευρό του.

Ο Στρ. Γεωργούλας ζήτησε την επανεξέταση της διαδικασίας τόσο από τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Πάρι Τσάρτα, όσο και από το υπουργείο Παιδείας. Η προσφυγή όμως απορρίφθηκε και από τις δύο πλευρές και δη από το υπουργείο, το οποίο λίγους μήνες νωρίτερα είχε καλέσει τον πανεπιστημιακό να παρευρεθεί σε εκδήλωση για την αναγνώριση της συνεισφοράς του στην ανάπτυξη «κουλτούρας Αριστείας στα ελληνικά ιδρύματα», για το πλούσιο βιογραφικό και το έργο του!

«Η απόφαση του εκλεκτορικού σώματος για τη μη εξέλιξη του Στράτου Γεωργούλα στη βαθμίδα του αναπληρωτή καθηγητή έπασχε παντοιοτρόπως: από το πώς συγκροτήθηκε το εκλεκτορικό σώμα μέχρι τη χρησιμοποίηση παράνομων (ακόμα και πολιτικών ή ηλικιακών) κριτηρίων για τη διαμόρφωση αρνητικής κρίσης. Δεν αποτελεί συνεπώς έκπληξη η ακύρωση της απόφασης. Το αρμόδιο Διοικητικό Εφετείο εξετάζοντας τον πρώτο λόγο ακύρωσης ακύρωσε την απόφαση χωρίς να χρειαστεί καν να προχωρήσει στην εξέταση και των υπόλοιπων λόγων», δηλώνει στην «Εφ.Συν.» ο δικηγόρος του, Δημήτρης Σαραφιανός.

Από την πλευρά του ο Στρ. Γεωργούλας δήλωσε: «Αισθάνομαι βαθύτατα ικανοποιημένος και πλήρως δικαιωμένος. Η μόνη χαμένη μάχη είναι αυτή που δεν δίνεται. Προσωπικά έχω μάθει να αγωνίζομαι και αυτό έκανα και θα συνεχίσω να κάνω από όποια θέση κι αν βρίσκομαι γιατί η εμπειρία μού έχει διδάξει ότι κανένας αγώνας δεν είναι χαμένος εκ των προτέρων. Αντιθέτως, στις περισσότερες περιπτώσεις είναι κερδισμένος».

lesvosnews.net

Loading...
  • Δίκτυο ανεξάρτητων διαφημίσεων
    loading...
  • europalso

    ideascentral

    ideascentral