Διευρύνονται οι δικαιούχοι για τα ολοήμερα Νηπιαγωγεία και Δημοτικά

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔31/05/2016 - 00:56 | Author: Newsroom

Ξεκαθαρίζει το τοπίο αναφορικά με τους όρους και τις προϋποθέσεις για τη λειτουργία τους – Μετά το σάλο προστέθηκαν και γονείς με κοινωνικά κριτήρια, όπως οι πολύτεκνοι, αλλά ρητά ξεκαθαρίζεται ότι προηγούνται οι μαθητές με εργαζόμενους και τους δύο γονείς

Τους όρους και τις προϋποθέσεις για να λειτουργήσουν ολοήμερα προγράμματα στα νηπιαγωγεία και δημοτικά ξεκαθαρίζει με εγκύκλιό του ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης.

Η διαδικασία θα ξεκινήσει με συναντήσεις που θα έχουν οι γονείς με τις διευθύνσεις των σχολείων παρουσία σχολικού συμβούλου έως τις 10 Ιουνίου. Εκεί, για τα σχολεία που είναι από εξαθέσια και πάνω, το υπουργείο εμμένει στη θέση του ότι πρέπει να διαπιστωθεί πως υπάρχουν τουλάχιστον 14 ενδιαφερόμενοι μαθητές που εγγράφως να αποδεικνύεται ότι εργάζονται και οι δύο γονείς τους ή έχουν κάρτα ανεργίας.

Μετά το σάλο που δημιουργήθηκε για την κατάργηση των ολοήμερων σχολείων προστέθηκαν και γονείς με κοινωνικά κριτήρια, όπως πολύτεκνοι, αλλά ρητά ξεκαθαρίζεται ότι προηγούνται οι μαθητές με εργαζόμενους και τους δύο γονείς.

Για τα τετραθέσια και πενταθέσια σχολεία ελάχιστος αριθμός μαθητών ορίζονται οι δέκα. Δέκα μαθητές, οι οποίοι να παρακολουθούν το ολοήμερο πρόγραμμα, χρειάζονται και για να λειτουργήσει και τμήμα Πρόωρης Υποδοχής Μαθητών 7-8 το πρωί για 9θέσια και άνω σχολεία.

Δείτε αναλυτικά ΕΔΩ τί αναφέρει η εγκυκλιος

Loading...
  • europalso

    ideascentral