Διευκρινίσεις για τις κρατήσεις αποδοχών εκπαιδευτών ΔΙΕΚ

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔20/10/2017 - 16:52 | Author: Newsroom

Να δοθούν διευκρινίσεις για το ακριβές ποσοστό των κρατήσεων που θα επιβληθούν στις αποδοχές των ωρομίσθιων εκπαιδευτών των Δημόσιων Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης () με βάση τον Ν. 4387/2016 ζητά ο Καθηγητής Θεόδωρος Φορτσάκης, Βουλευτής Επικρατείας ΝΔ σε Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς τον Υπουργό Παιδείας.

Ο υπογράφων Βουλευτής επισημαίνει ότι οι εκπαιδευτές των ΔΙΕΚ καλούνται να υπογράψουν τις συμβάσεις τους για το διδακτικό εξάμηνο 2017Β (Οκτώβριος 2017 – Φεβρουάριος 2018), χωρίς να γνωρίζουν ποιο θα είναι το ποσό της αμοιβής τους μετά από τις κρατήσεις, αφού δεν έχουν ενημερωθεί σχετικά από το ΙΝΕΔΙΒΙΜ και το Υπουργείο Παιδείας.

 

Επισυνάπτεται το κείμενο της Ερώτησης.

 

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΦΟΡΤΣΑΚΗΣ

Βουλευτής Επικρατείας – ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

 

Ερώτηση  προς

τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων

κύριο Κωνσταντίνο Γαβρόγλου

 

 

Θέμα: Διευκρινίσεις για τις κρατήσεις αποδοχών εκπαιδευτών ΔΙΕΚ

 

Αθήνα, 19 Οκτωβρίου 2017

Το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ) και το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων δεν έχουν μέχρι σήμερα διευκρινίσει το ποσοστό των κρατήσεων που θα επιβληθούν στις αποδοχές των ωρομίσθιων εκπαιδευτών των Δημόσιων Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΔΙΕΚ) με βάση τον Ν. 4387/2016 (Ενιαίο Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλειας – Μεταρρύθμιση ασφαλιστικού – συνταξιοδοτικού συστήματος – Ρυθμίσεις φορολογίας εισοδήματος και τυχερών παιγνίων και άλλες διατάξεις).

Οι εκπαιδευτές των ΔΙΕΚ καλούνται, έτσι, να υπογράψουν τις συμβάσεις τους για το διδακτικό εξάμηνο 2017Β (Οκτώβριος 2017 – Φεβρουάριος 2018), χωρίς να γνωρίζουν ποιο θα είναι το ακριβές ποσό της αμοιβής τους μετά από τις κρατήσεις.

Ο κύριος Υπουργός παρακαλείται να απαντήσει στο ακόλουθο ερώτημα:

 

  • Ποιο είναι το ακριβές ποσοστό των κρατήσεων που θα εφαρμοστούν στις αποδοχές των ωρομίσθιων εκπαιδευτών ΔΙΕΚ όλων των κατηγοριών (των μισθωτών, εκείνων που αμείβονται με Απόδειξη Επαγγελματικής Δαπάνης, των ελευθέρων επαγγελματιών, των ανέργων κ.λ.π.) για το διδακτικό εξάμηνο 2017Β;

 

Ο ερωτών Βουλευτής

Θεόδωρος Π. Φορτσάκης

Βουλευτής Επικρατείας ΝΔ

Loading...
  • ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

    europalso

    ideascentral