Διαμαρτυρία στα γραφεία ΝΔ ΣΥΡΙΖΑ για το ΦΠΑ στην Ιδιωτική Εκπαίδευση

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔17/09/2015 - 21:09 | Author: Newsroom

Νέα κινητοποίηση κατά του ΦΠΑ 23% πραγματοποίησαν οι ιδιοκτήτες οι Ιδιοκτήτες Κέντρων Ξένων Γλωσσών μετά από πρόσκληση του Πανελληνίου Συνδέσμου Καθηγητών – Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών (EUROPALSO), στις 16 Σεπτεμβρίου, 4 μέρες πριν τις εκλογές.

Οι ιδιοκτήτες συνήλθαν σε σύσκεψη-συγκέντρωση με σκοπό να εκτιμήσουν την κατάσταση με την επιβολή ΦΠΑ 23% στα Κ.Ξ.Γ. Κατόπιν εξέδωσαν ψήφισμα και πραγματοποίησαν πορεία προς τα γραφεία των κομμάτων ΣΥΡΙΖΑ στην πλ. Κουμουνδούρου και Ν.Δ. στην οδό Συγγρού.

Οι εκπρόσωποι και των δύο κομμάτων επανέλαβαν παλιότερη υπόσχεση για κατάργηση του συντελεστή ΦΠΑ 23%, πράγμα όμως που δεν υλοποιήθηκε. Από πλευράς EUROPALSO ζητήθηκε η προσωρινή αναστολή του μέτρου μέχρι και τον Νοέμβριο και σε συνέχεια η κατάργησή του. Εκφράστηκαν δε αμφιβολίες για την συνέπεια δηλώσεων και πράξεων των κομμάτων και οι συγκεντρωμένοι αποφάσισαν να συνεχίσουν τον αγώνα μέχρι να δικαιωθούν.

Όπως τόνισαν, οι δήθεν δεσμεύσεις δεν διαφέρουν σε τίποτα από τις συνήθεις προεκλογικές υποσχέσεις που ξεχνιόνται αμέσως μετά τις εκλογές.

Δείτε 5 βίντεο από την κινητοποίηση

Δήλωση του Γ. Ζηκόπουλου

EUROPALSO Διαμαρτυρία για την αύξηση του ΦΠΑ

Ενημέρωση του προέδρου του EUROPALSO κ. Γιώργου Ζηκόπουλου έξω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ για την συνάντηση με στελέχη του κόμματος.

Δήλωση Κωνσταντίνου Γκανά

Ενημέρωση Γιώργου Ζηκόπουλου στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας μετά τη συνάντηση που είχε με στελέχη του κόμματος.

Το Ψήφισμα

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ Πανελληνίου Συνδέσμου Καθηγητών – Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών

Οι Ιδιοκτήτες Κέντρων Ξένων Γλωσσών συγκεντρωθήκαμε σήμερα, Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2015, στο Ξενοδοχείο Τιτάνια προκειμένου να αξιολογήσουμε την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί σχετικά με το τεράστιο πρόβλημα της επιβολής ΦΠΑ 23% (από 0%) στη εκπαίδευση.

Μετά από διεξοδική συζήτηση διαπιστώσαμε τα παρακάτω:

Η φορολόγηση των υπηρεσιών Παιδείας επιβαρύνει δυσβάσταχτα τις χαμηλού εισοδήματος οικογένειες των εξακοσίων χιλιάδων (600.000) μαθητών που φοιτούν στα ΚΞΓ του Κλάδου. Κατά τις εγγραφές διαπιστώνουμε την αδυναμία τους να καταβάλλουν τα πανάκριβα πλέον δίδακτρα και εγγράφονται μετά από την διαβεβαίωση μας ότι, αμέσως μετά τις εκλογές, το μέτρο θα καταργηθεί. Η μείωση του αριθμού των μαθητών που ήδη παρατηρείται προδικάζει ότι, αν δεν αποσυρθεί το μέτρο, τα μικρά ΚΞΓ θα κλείσουν.

Σημειώνουμε ότι η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) για αναστολή του μέτρου αναγγέλθηκε μεν αλλά ουδέποτε εκδόθηκε. Οι αρχικές διαβεβαιώσεις ότι μετά τις εκλογές θα αλλάξει ο νόμος συμπληρώθηκαν στη συνέχεια με επιφυλάξεις (όταν και αν βρεθούν ισοδύναμα μέτρα). Γνωρίζουμε όμως πολύ καλά ότι ο φόρος στην εκπαίδευση επελέγη ως ισοδύναμο μέτρο για να μειωθεί κατά 10% ο φόρος στο βοδινό κρέας. Γεγονός που δεν τιμά ούτε εμάς, ούτε τους μαθητές, ούτε βέβαια τους εμπνευστές του μέτρου.

Σας καλέσαμε με την από 10-9-2015 επιστολή μας να ενεργήσετε ΑΜΕΣΑ για έκδοση της ΠΝΠ που δεσμευτήκατε ότι θα εκδοθεί και μας αγνοήσατε.

Όλα αυτά μας οδηγούν στο βέβαιο συμπέρασμα ότι οι δήθεν δεσμεύσεις σας δεν διαφέρουν σε τίποτα από τις συνήθεις προεκλογικές υποσχέσεις που ξεχνιόνται αμέσως μετά τις εκλογές. Όταν προεκλογικά δεν τηρείτε την υπόσχεσή σας για πάγωμα του μέτρου, πως είναι δυνατόν να σας εμπιστευθούμε ότι θα καταργήσετε το φόρο μετά τις εκλογές;

Σας διαβεβαιώνουμε ότι θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε μέχρι να καταργηθεί το χαράτσι του ΦΠΑ στα δίδακτρα. Έχουμε μαζί μας τους αγανακτισμένους γονείς που, αν και πληρώνουν δυσβάσταχτους φόρους, υποχρεώνονται να πληρώνουν από το πενιχρό τους εισόδημα για να μάθουν τα παιδιά τους μια ξένη γλώσσα. Και τώρα τιμωρούνται με πρόσθετη φορολόγηση για μία δαπάνη που αφορά τη μόρφωση των παιδιών τους, την οποία μάλιστα δεν μπορούν να αποφύγουν.

Loading...
  • Δίκτυο ανεξάρτητων διαφημίσεων
    loading...
  • europalso

    ideascentral

    ideascentral