Διαμαρτυρία για το επίδομα παραμεθορίου

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔20/12/2015 - 16:35 | Author: Newsroom

Η Πανελλήνια Ένωση Αναπληρωτών Δευτεροβάθμιας εκπ/σης για άλλη μια φορά καλείται να υπερασπιστεί τα δικαιώματα, αλλά κυρίως την αξιοπρέπεια τόσο των αναπληρωτών, όσο όμως και όλων γενικά των συναδέλφων που θίγονται.

Η παρούσα διαμαρτυρία/καταγγελία αφορά τον επανακαθορισμό των περιοχών που δικαιούνται το επίδομα παραμεθορίου/προβληματικής περιοχής.

Με τον πρόσφατο νόμο του Υπουργείου Οικονομικών για το νέο μισθολόγιο περιορίζονται δραστικά οι δικαιούχοι του επιδόματος απομακρυσμένων – παραμεθορίων/προβληματικών περιοχών αφού το επίδομα παραμεθορίων περιοχών ύψους 100 ευρώ μηνιαίως θα χορηγείται στους υπαλλήλους που υπηρετούν σε περιοχές της Θράκης, των νησιών του ανατολικού Αιγαίου, των Δωδεκανήσων και σε απόσταση μέχρι και 20 χιλιόμετρα από τα σύνορα στους νομούς Θεσπρωτίας, Ιωαννίνων, Καστοριάς και Φλώρινας.

Έτσι, στερούνται το απαραίτητο αυτό επίδομα περιοχές κατεξοχήν δυσπρόσιτες και προβληματικές όπως οι Κυκλάδες, την στιγμή που η στελέχωση των σχολείων σε τέτοιες περιοχές δυσχεραίνεται ακόμη περισσότερο, καθώς και το κόστος ζωής εκεί (ενοίκια, ακτοπλοϊκά εισιτήρια κ.τ.λ.) είναι πολλές φορές αδικαιολόγητα υψηλό.

Επιπλέον, και μόνο η σκέψη να φορολογείται -μέσω της πληρωμής της ετήσιας καταβολής του «σήματος» του αυτοκινήτου- η χρήση του, θα οδηγήσει σε μια ακόμη δυσβάσταχτη οικονομική επιβάρυνση τους συναδέλφους εκείνους που μετακινούνται καθημερινά από/προς τις περιφερειακές και απομακρυσμένες σχολικές μονάδες σε σχέση με τους τόπους μόνιμης διαμονής τους.

Καλούμε τους αρμόδιους να ανακαλέσουν τις σχετικές ρυθμίσεις δείχνοντας τον αναγκαίο σεβασμό σε ελαστικά εργαζόμενους εκπαιδευτικούς που βιώνουν χρόνια τώρα την αίσθηση του τιμωρημένου και του «αναλώσιμου».

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Διαμάντης Θεόδωρος

Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Γεωργιάδου Αικατερίνη

Loading...
  • Δίκτυο ανεξάρτητων διαφημίσεων
    loading...
  • europalso

    ideascentral

    ideascentral