Διαμαρτυρία για τη στελέχωση τμημάτων ΖΕΠ και αίτημα για ίδρυση νέων τμημάτων ΖΕΠ

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔27/10/2016 - 11:22 | Author: Newsroom

Σύλλογος Εκπ/κων Α/θμιας Εκπ/σης Σητείας «ο Μύσων»

«Διαμαρτυρία για τη στελέχωση τμημάτων ΖΕΠ και αίτημα για ίδρυση νέων τμημάτων ΖΕΠ»

Με την τελευταία πρόσληψη αναπληρωτών για τα Τμήματα Υποδοχής (ΖΕΠ) γίναμε μάρτυρες για ακόμα μια φορά του λογιστικού τρόπου που αντιμετωπίζει το Υπουργείο τα κενά στην Εκπαίδευση.

Η λογική να καλύπτονται μέρος των αναγκών δεν λύνει το πρόβλημα όταν οι ανάγκες αυτές χρήζουν μόνιμης δομής και στελέχωσης από την πρώτη μέρα λειτουργίας του σχολείου 24 ώρες. Στις περισσότερες περιπτώσεις οι δάσκαλοι μοιράστηκαν σε δύο σχολεία προκειμένου να καλύψουν τα κενά όταν οι ανάγκες ενός σχολείου δεν καλύπτονται σε καμία περίπτωση με τέτοιου είδους αλχημείες.

Συγκεκριμένα στο Νομό Λασιθίου για τα 2 κενά στις ζώνες εκπαιδευτικής προτεραιότητας καλύφθηκαν με μοίρασμα ενός συναδέλφου στα 2 κενά. Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Σητείας «ο Μύσων» ζητά από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να εξασφαλίσει άμεσα όλες τις απαραίτητες πιστώσεις για την κάλυψη των κενών που απέμειναν.

Επιπλέον, οι εναπομείναντες πιστώσεις στην παράλληλη στήριξη είναι ελάχιστες σε σχέση με τα κενά που υπάρχουν σε τοπικό και πανελλαδικό επίπεδο.

Για το λόγο αυτό ζητάμε το Υπουργείο Παιδείας να αναλάβει τις ευθύνες του και να εξασφαλίσει όλες τις απαραίτητες πιστώσεις για την κάλυψη αυτών των κενών, που είναι πολύ σημαντικά καθώς πρόκειται για παιδιά που χρειάζονται εξατομικευμένη υποστήριξη.

Τέλος καλούμε τους διευθυντές σχολικών μονάδων να κάνουν τις απαραίτητες ενέργειες για την ίδρυση οργανικών θέσεων ΖΕΠ στις σχολικές μονάδες τους.

Loading...
  • europalso

    ideascentral