Διαμαρτυρία για τη μη προσμέτρηση της προϋπηρεσίας αναπληρωτών εκπαιδευτικών μετά τις 20/06/2010

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔02/02/2014 - 22:32 | Author: Newsroom

Επιτροπή Αναπληρωτών Ειδικοτήτων Α΄θμιας και Β΄θμιας Εκπαίδευσης E-mail επικοινωνίας: epitropianapliroton@yahoo.gr

Προς: Υπουργείο Παιδείας &

Θρησκευμάτων, Yπόψιν: Υπουργού, κ. Κ. Αρβανιτόπουλου

Κοινοποίηση: Δ/ντης γραφείου του Υπουργού (κος Βασιλόπουλος) Γραμματεία του υπουργού Δ/νση προσωπικού Β΄βάθμιας Εκπαίδευσης (κα Καρδαμίτση)

Θέμα: «Διαμαρτυρία για τη μη προσμέτρηση της προϋπηρεσίας αναπληρωτών εκπαιδευτικών μετά τις 20/06/2010».

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

θα θέλαμε να διαμαρτυρηθούμε για τη μη προσμέτρηση της προϋπηρεσίας αναπληρωτών εκπαιδευτικών μετά τις 20/06/2010 στους ενιαίους πίνακες αναπληρωτών σύμφωνα με το άρθρο 9, παρ. 2, του νόμου 3848/10 (ΦΕΚ 71 Α/19-05-2010). Η εφαρμογή της υφιστάμενης νομοθεσίας, η οποία επέφερε το ‘πάγωμα’ των πινάκων εδώ και 4 χρόνια, έχει δημιουργήσει τεράστιες αδικίες στον τρόπο πρόσληψης των αναπληρωτών. Συγκεκριμένα, συνάδελφοι αναπληρωτές και ωρομίσθιοι, με το φόβο της επικείμενης ανεργίας δηλώνουν μακρινές από τον τόπο συμφερόντων περιοχές πρόσληψης με αποτέλεσμα να καλούνται να υπηρετήσουν σε όλες τις διευθύνσεις της χώρας, με όποιες συνέπειες έχει αυτό στην οικονομική και οικογενειακή ζωή τους. Παρατηρείται έτσι το φαινόμενο να έχουν συχνά χαμηλότερη σειρά στον πίνακα από συναδέλφους που δεν αποδέχτηκαν το διορισμό τους ή δεν έχουν προϋπηρεσία αλλά και από όσους έχουν μένει ‘κλειδωμένοι’ ψηλά και συνειδητά επιλέγουν να δηλώνουν μόνο τον τόπο κατοικίας τους και να προσλαμβάνονται 2-3 μήνες αργότερα. Αυτό γίνεται από το 2010 και μετά, συνεπώς υπάρχουν ανακατατάξεις στους πίνακες, οι οποίοι, όσο δεν ενημερώνονται, διαιωνίζουν την άδικη κατάσταση που βιώνουμε. Στη συνάντηση που είχατε με το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. στις 30/10/2012 είχατε δεσμευθεί ότι: «Με νομοσχέδιο που θα κατατεθεί άμεσα – εντός του Νοεμβρίου 2012– θα ξεκλειδώσουν οι πίνακες και η προϋπηρεσία θα προσμετράται στο σύνολό της κανονικά για όλους Δελτίο Τύπου Δ.Ο.Ε. 30/10/2012.».

Επειδή ο χρόνος μέχρι τον Ιούλιο του 2014, περίοδος κατά την οποία καλούμαστε να υποβάλλουμε εκ νέου τις αιτήσεις για ένταξη στους πίνακες αναπληρωτών και ωρομισθίων εκπαιδευτικών, είναι περιορισμένος, περιμένουμε να υιοθετήσετε μια υπεύθυνη στάση απέναντι στο ζήτημα υλοποιώντας τις δεσμεύσεις σας για ξεκλείδωμα των υφιστάμενων πινάκων και σύνταξη νέων, ώστε να αρθούν οι αδικίες και να αποφευχθεί η εφαρμογή του έωλου συστήματος διορισμών για πέμπτη συνεχή χρονιά.

Τέλος, θα παρακαλούσαμε να μας απαντήσετε εγγράφως, όπως ο νόμος (Ν.2690/1999) ορίζει, στα παρακάτω ερωτήματα:

1. Σε ποιες ενέργειες θα προχωρήσει άμεσα το υπουργείο για την αποκατάσταση της αδικίας;

2. Θα κατατεθεί και θα ψηφισθεί από τη Βουλή, άμεσα, η αντίστοιχη νομοθετική ρύθμιση, έτσι ώστε να ληφθεί υπόψη η συνολική προϋπηρεσία των συναδέλφων κατά τη σύνταξη των νέων πινάκων των αναπληρωτών για το έτος 2014-2015;

Ακολουθούν υπογραφές:

https://secure.avaaz.org/el/petition/ypoyrgos_Paideias_K_Arvanitopoylos_prosmetrisi_tis_proypiresias_ton_anapliroton_kai_meta_tis_3062010/?tyzsxgb

Με εκτίμηση, Επιτροπή Αναπληρωτών Ειδικοτήτων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.__

Loading...
  • Δίκτυο ανεξάρτητων διαφημίσεων
    loading...
  • europalso

    ideascentral