Διαμαρτυρία αποδεσμευμένων εκπαιδευτικών «Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΛΥΣΗ ΑΜΕΣΑ «

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔21/07/2015 - 13:48 | Author: Newsroom

Κείμενο διαμαρτυρίας των αποδεσμευμένων εκπαιδευτικών.

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΜΕ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΛΥΣΗ ΑΜΕΣΑ .

Η κατάσταση που βιώνουμε τους τελευταίους μήνες με την παρωδία των μετατάξεων είναι άνευ προηγουμένου.

Πρόκειται για μια διαδικασία πρόχειρη με την οποία η ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων παίζει με τα νεύρα και τις ζωές των αποδεσμευμένων εκπαιδευτικών που περιμένουν μετάταξη σε περιφερειακές υπηρεσίες και στη Κ.Υ. του Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ. Αναβολή στην αναβολή του Υπηρεσιακού Συμβουλίου (ΚΥΣΔΙΠ) χωρίς να δίνονται εξηγήσεις από την ηγεσία του Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ.

Στις 12 Ιουνίου 2015 έφυγαν από τις περιφερειακές υπηρεσίες και την Κ.Υ. του Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ. 400 μεταταγμένοι εκπαιδευτικοί που επανήλθαν στα ΕΠΑΛ με αποτέλεσμα να μείνουν αστελέχωτες.

Στα πλαίσια της κινητικότητας και για την εύρυθμη λειτουργία των παραπάνω υπηρεσιών ένεκα και των εξαγγελιών του Υπουργού κυρίου Μπαλτά, για τον περιορισμό των αποσπάσεων σε φορείς (σχ. έτος 2014 -2015 αποσπάσεις σε Δ.Δ.Ε, Δ.Π.Ε, Π.Δ.Ε και Κεντρική Υπηρεσία 2300 εκπαιδευτικοί ) θα μπορούσαν να καλυφθούν αρκετές θέσεις από τους περίπου 700 αποδεσμευμένους εκπαιδευτικούς.

Στις 23-06-2015 η πολιτική ηγεσία δεσμεύτηκε στην ΠΟΣΥΠ ότι η πραγματοποίηση του πρώτου κύματος μετατάξεων εκπαιδευτικών σε διοικητικές θέσεις θα έχει ολοκληρωθεί έως τις 15 Ιουλίου 2015. Για τις υπόλοιπες εκκρεμείς μετατάξεις θα ακολουθήσει συνάντηση στο τέλος Ιουλίου ώστε να οριστικοποιηθεί και η διευθέτηση αυτών. Όχι μόνο δεν ολοκληρώθηκε το πρώτο κύμα μετατάξεων αλλά ξαφνικά μαθαίνουμε από πληροφορίες τηλεφωνικών επικοινωνιών προς το Υπουργείο ότι αριθμός των μετατάξεων που θα εγκριθεί την ερχόμενη εβδομάδα είναι πολύ μικρότερος από τους 700 εκπαιδευτικούς.

Οι περίπου 700 αποδεσμευμένοι εκπαιδευτικοί ζητούμε :

1. Να ικανοποιηθούν άμεσα όλες οι εκκρεμείς μετατάξεις των αποδεσμευμένων εκπαιδευτικών
2. Σε συνεργασία με την ΠΟΣΥΠ-ΣΥΠΥΠ-ΕΥΠΥΜΘ συμφωνούμε ότι αν δεν ολοκληρωθούν οι μετατάξεις να μην δεχτούν καμία απόσπαση στις υπηρεσίες τους.
3. Ακόμη σε περίπτωση μη τήρησης των δεσμεύσεων της πολιτικής ηγεσίας προτείνουμε και στηρίζουμε την ΠΟΣΥΠ για κινητοποιήσεις μακράς διαρκείας κατά την έναρξη του σχολικού έτους.

Συνάδελφοι σας καλούμε να επικοινωνήσετε με το συντονιστικό όργανο ώστε να ενημερωθείτε για τις κινήσεις μας από εδώ και πέρα τις οποίες θα κλιμακώσουμε, ώστε να δικαιωθούμε.

Οι αποδεσμευμένοι εκπαιδευτικοί: Γκουλιάμη Μαργαρίτα τηλ. 6945087969

Τσώνου Χρυσούλα τηλ. 6977123809

Κατσώχη Μαρία τηλ. 6945437735

Γκάνης Σεραφείμ τηλ. 6972214118

Μαλλίνη Θεοδώρα τηλ. 6979101917

Loading...
  • Δίκτυο ανεξάρτητων διαφημίσεων
    loading...
  • europalso

    ideascentral