Διάλεξη Προέδρου Ε.Ε.Σ. στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔08/12/2016 - 18:57 | Author: Newsroom

«Διάλεξη Προέδρου Ε.Ε.Σ. στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς για τον ρόλο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στην περίοδο της οικονομικής και…
προσφυγικής κρίσης και επίδειξη στις Πρώτες Βοήθειες από τους Εθελοντές Σαμαρείτες».

Την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2016 και ώρα 18:00, ο Πρόεδρος Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Dr. Αντώνιος Αυγερινός έδωσε διάλεξη στην αίθουσα συνεδρίων του Πανεπιστημίου Πειραιώς, μετά από πρόσκληση του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών “Οικονομικά και Διοίκηση της Υγείας” και του Εργαστηρίου Οικονομικών και Διοίκησης της Υγείας.

Η διάλεξη του κ. Αυγερινού, με τίτλο “Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός στην περίοδο της οικονομικής και προσφυγικής κρίσης – Σκοποί και Στόχοι”, εστίασε αφενός στις ανθρωπιστικές δράσεις και προγράμματα του Οργανισμού για την υποστήριξη ευάλωτων ομάδων του ελληνικού πληθυσμού που έχουν πληγεί από την παρατεταμένη οικονομική κρίση, και αφετέρου στο έκτακτο σχέδιο ανθρωπιστικής παρέμβασης που υλοποιεί ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός στη χώρα μας, από την πρώτη στιγμή εκδήλωσης της μεταναστευτικής κρίσης, σε συνεργασία με τη Διεθνή Ομοσπονδία Ερυθρού Σταυρού & Ερυθράς Ημισελήνου.

Μετά την ολοκλήρωση της διάλεξης, η Αρχηγός του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών Νέας Σμύρνης κ. Ντ. Μοσχονά πραγματοποίησε μια σύντομη εισαγωγική ομιλία για τον ρόλο και τη σημασία της εκπαίδευσης στις Πρώτες Βοήθειες ενώ ακολούθησε μια άκρως ενδιαφέρουσα επίδειξη που κέντρισε την προσοχή των συμμετεχόντων φοιτητών.

Loading...
  • europalso

    ideascentral