• Διαδικτυακή πύλη για τους νέους από τον ΕΟΠΠΕΠ

  ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔26/03/2016 - 15:59 | Author: Newsroom

  Μέσα από τη Διαδικτυακή Πύλη Συμβουλευτικής και Επαγγελματικού Προσανατολισμού θα βρω ποιο επάγγελμα μου ταιριάζει;

  Τα διάφορα εργαλεία της Πύλης στην οποία βρίσκεσαι, σου δίνουν τη δυνατότητα να διερευνήσεις διάφορες πλευρές του εαυτού σου και της αγοράς εργασίας και να προετοιμαστείς κατάλληλα για τη διαχείριση της σταδιοδρομίας σου.

  Είναι σημαντικό να χρησιμοποιήσεις όλα τα εργαλεία-εφαρμογές προκειμένου να έχεις ολοκληρωμένη εικόνα και να βρεις ποιο επάγγελμα ή ποια επαγγέλματα σου ταιριάζουν καλύτερα και τι επιλογές έχεις.

  Και μην ξεχνάς ότι προκειμένου να αξιοποιήσεις καλύτερα τις γνώσεις που θα αποκτήσεις για τον εαυτό σου και για την αγορά εργασίας μέσω των εργαλείων της Πύλης, αλλά και για να διευρύνεις τις προοπτικές σου, μπορείς να αναζητήσεις τη βοήθεια ενός Συμβούλου επαγγελματικού προσανατολισμού.

  Η Πύλη αφορά μόνο εφήβους;

  Η Πύλη δεν απευθύνεται μόνο σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου. Απευθύνεται σε όλους τους νέους ανθρώπους που προβληματίζονται για το μέλλον τους και θέλουν να σχεδιάσουν τη σταδιοδρομία τους κάνοντας τις κατάλληλες γι’ αυτούς επιλογές.

  Πώς μπορώ να επικοινωνήσω με κάποιο Σύμβουλο επαγγελματικού προσανατολισμού;

  Μπορείς να επικοινωνήσεις με κάποιο Σύμβουλο επαγγελματικού προσανατολισμού στα Κέντρα Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού (ΚΕΣΥΠ) του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού.

  Υπάρχουν 79 ΚΕΣΥΠ και λειτουργούν σε όλους τους νομούς της χώρας εξυπηρετώντας μαθητές, νέους έως 25 ετών, γονείς – κηδεμόνες και εκπαιδευτικούς.

  Μπορείς να βρεις το κοντινότερο ΚΕΣΥΠ στην περιοχή διαμονής σου, πατώντας εδώ (Link στη λίστα των ΚΕΣΥΠ). Επίσης, για να δεις το ωράριο λειτουργίας των ΚΕΣΥΠ προκειμένου να κλείσεις κάποιο ραντεβού, πάτησε εδώ.

  Πού μπορώ να βρω και άλλες πληροφορίες για επαγγέλματα και την αγορά εργασίας;

  Στην ενότητα της Πύλης «Θεματικοί Κατάλογοι» υπάρχει ξεχωριστή κατηγορία «Γνωρίζω την αγορά εργασίας» όπου μπορείς να βρεις περισσότερες πληροφορίες για το τι συμβαίνει στην αγορά εργασίας, πώς θα αναζητήσεις εργασία, καθώς και αρκετές πληροφορίες για τα επαγγέλματα.

  Πώς εξασφαλίζεται η ασφάλεια των προσωπικών μου δεδομένων όταν χρησιμοποιώ τα εργαλεία της Πύλης;

  Σε δύο από τις εφαρμογές της Πύλης, δηλαδή στον Ατομικό Φάκελο Δεξιοτήτων (e-portfolio) και στα Βίντεο Επαγγελμάτων, δε χρειάζεται να δώσεις κανένα προσωπικό σου στοιχείο. Σου ζητάμε μόνο προαιρετικά να δώσεις κάποια στοιχεία, όπως φύλο, ηλικία και νομό, τα οποία χρειαζόμαστε για στατιστικούς λόγους σχετικά με την επισκεψιμότητα των εργαλείων της Πύλης.

  Η εφαρμογή του e-portfolio είναι φτιαγμένη με τέτοιο τρόπο ώστε να αποθηκεύεται στον προσωπικό σου υπολογιστή. Στον προσωπικό σου υπολογιστή και μόνο αποθηκεύονται και όλα τα στοιχεία που συμπληρώνεις σε αυτή. Σε ό,τι αφορά στην εφαρμογή των Τεστ Επαγγελματικού Προσανατολισμού, προκειμένου να έχεις τη δυνατότητα να βλέπεις το ιστορικό των τεστ που έχεις συμπληρώσει, είναι απαραίτητο να δώσεις κάποια προσωπικά σου στοιχεία μέσω των οποίων το σύστημα μπορεί να σε ταυτοποιήσει. Για παράδειγμα, μπορεί να ξεκινήσεις να συμπληρώνεις κάποιο τεστ και να χρειαστεί να το διακόψεις βγαίνοντας από την εφαρμογή.

  Προκειμένου να μπορέσεις να το συνεχίσεις αργότερα ξαναμπαίνοντας στην εφαρμογή, το σύστημα θα μπορεί να σε αναγνωρίσει μόνο αφού δώσεις το προσωπικό σου όνομα χρήστη και τον προσωπικό σου κωδικό πρόσβασης. Αποδίδουμε ιδιαίτερη σημασία στην προστασία των προσωπικών δεδομένων. Η επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων, όπου είναι αναγκαία, πραγματοποιείται με σεβασμό στην τήρηση των αρχών και διαδικασιών που προβλέπει η σχετική νομοθεσία (Ν.2472/97, με ενσωματωμένες και τις τελευταίες τροποποιήσεις βάσει του Ν. 4024/2011, και Ν. 3471/2006, με ενσωματωμένες και τις τελευταίες τροποποιήσεις βάσει των Ν. 3783/2009, Ν. 3917/2011 και Ν. 4070/2012).

  Πρόσβαση στα στοιχεία έχει μόνο ο ΕΟΠΠΕΠ και αποκλειστικά για πιθανό έργο που αφορά στην επικαιροποίηση της στάθμισης των τεστ. Τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών δεν διαβιβάζονται ούτε κοινοποιούνται σε τρίτους. Ο ΕΟΠΠΕΠ λαμβάνει όλα τα ενδεδειγμένα τεχνικά και οργανωτικά μέτρα για την ασφάλεια των δεδομένων και την τήρηση της εμπιστευτικότητας.

 • greekteachers.gr