ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ Ε.Ε.Π. & Ε.Β.Π. 2016-17

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔22/07/2016 - 11:56 | Author: Newsroom

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ Ε.Ε.Π. & Ε.Β.Π. ΓΙΑ ΤΟ 2016-17

Του Βασίλη Βούγια
Αιρετού Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.
Επειδή οι υποψήφιοι αναπληρωτές Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π. καταθέτουν τις για το 2016-17 σε μια εκ των 13 Περιφερειακών Διευθύνσεων Εκπαίδευσης(Π.Δ.Ε.) της χώρας, όποια επιλέξει ο καθένας/μια, καλό θα ήταν τις όποιες απορίες επί της διαδικασίας των αιτήσεων να προσπαθεί να τις επιλύει, συμβουλευόμενος βεβαίως την Διεύθυνση Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης(Ε.Α.Ε.) όπου χρειάζεται, ο αρμόδιος εντεταλμένος υπάλληλος της κάθε Π.Δ.Ε., ο οποίος και χειρίζεται την αίτηση του υποψηφίου και γνωρίζει της λεπτομέρειες αυτής.
Όσον αφορά στα αιτήματα προς την Επιτροπή εξέτασης Συναφειών του Ι.Ε.Π. αυτά διαβιβάζονται αποκλειστικά και μόνον από τις Π.Δ.Ε. Να τονιστεί πως σε περίπτωση που κάποιος υποψήφιος/α δεν προσκομίσει ηλεκτρονικό αρχείο, κατά προτίμηση CD) η αρμόδια Π.Δ.Ε. είναι υποχρεωμένη να προβεί σε ψηφιοποίηση των εντύπων δικαιολογητικών, διενεργώντας ταυτόχρονα έλεγχο ορθής ονομασίας αυτών.
Πρόβλημαστο να συγκεντρώσουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά της σελίδας 19 της Εγκυκλίου(Οδηγούς κ.λ.π), για διάφορους λόγους, θα υπάρξει με τους συναδέλφους/ισσες κατόχους μεταπτυχιακών τίτλων από Πανεπιστήμια του Εξωτερικού, καθώς και μ αυτούς/ες οι οποίοι/ες κατέχουν μεταπτυχιακά τα οποία έχουν καταργηθεί ή διαφοροποιηθεί.
(Τις εν γένει ενστάσεις μου επί της διαδικασίας εξέτασης Συναφειών Μεταπτυχιακών και Διδακτορικών τίτλων υποψηφίων αναπληρωτών Ε.Ε.Π. & Ε.Β.Π. τις έχω καταθέσει ΕΔΩ)
Ας ελπίσουμε πως όλα θα πάνε καλά και στις 26 Αυγούστου 2016 θα δούμε προσωρινούς πίνακες αναπληρωτών Ε.Ε.Π. & Ε.Β.Π. δημοσιευμένους στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας, γιατί από τη στιγμή που, όπως έχουμε ξαναπεί, προσλήψεις αναπληρωτών μπορούν να γίνουν ακόμα και από 10 Σεπτεμβρίου 2016 και σύμφωνα με την πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση από τους Προσωρινούς Πίνακες(με την απορία βέβαια τι θα συμβεί σε περίπτωση δικαίωσης ενστάσεων αναπληρωτών από τον ΑΣΕΠ), θα είναι κρίμα λόγω γραφειοκρατικών διαδικασιών να μην μπορέσει να συμβεί αυτό. Δεν θα υπάρχουν δικαιολογίες, ιδίως σ αυτή τη δύσκολη κοινωνικοοικονομική συγκυρία, τη στιγμή που βρέθηκαν εν τέλει πιστώσεις αναπληρωτών, αυτοί να μην είναι στα σχολεία στην έναρξη της σχολικής χρονιάς 2016-17 για τυπικά γραφειοκρατικούς λόγους.
Βασίλης Βούγιας
22/7/2016
ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ 2016-17 ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΑΠΟ ΕΔΩ:http://seepea-stella.blogspot.gr/2016/07/2016-17_21.html
ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Ε.Α.Ε. ΑΠΟ ΕΔΩ: http://seepea-stella.blogspot.gr/2016/07/2016-17_33.html

Loading...
  • europalso

    ideascentral