Δέσμευση Υπ. Παιδείας για γρήγορη διαδικασία πρόσληψης των αναπληρωτών

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔19/09/2014 - 19:27 | Author: Newsroom

Ο υπουργός Παιδείας δεσμεύτηκε στην Πανελλήνια Ένωση Διευθυντών Εκπαίδευσης ότι θα προχωρήσει στην επίλυση του θέματος της πρόσληψης των αναπληρωτών, ώστε να μη χαθεί καμία ημέρα για κανέναν αναπληρωτή που επιλέγει να εργαστεί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ένα από τα επτά θέματα που συζήτησε η Πανελλήνια Ένωση Διευθυντών Εκπαίδευσης ήταν και η αλλαγή του δεσμευτικού τρόπου καταχώρισης των αναπληρωτών στο σύστημα “ΕΡΓΑΝΗ”, σε σχέση με την ημερομηνία ανάληψης υπηρεσίας στις Διευθύνσεις, ώστε να εξασφαλίζεται το ενιαίο ως προς το χρόνο της πρόσληψής τους.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΠΕΔΕ η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα και ολοκληρώθηκε με τη δέσμευση του Υπουργού ότι όλα τα θέματα θα δρομολογηθούν αμέσως μετά την πρόσληψη των αναπληρωτών και τις μετεγγραφές των φοιτητών.

Σύμφωνα με την Πανελλήνια Ένωση Διευθυντών ο υπουργός δεσμεύτηκε να προχωρήσει άμεσα:

Στην επίλυση του θέματος της πρόσληψης των αναπληρωτών , όπως προειπώθηκε ώστε να μη χαθεί καμία ημέρα για κανένα αναπληρωτή που επιλέγει να εργαστεί.

Στη μεταφορά αρμοδιοτήτων στα ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ.

Στις αναγκαίες αλλαγές του υπαλληλικού κώδικα, μετά από συνεννόηση με το Υπουργείο Διοικητικής μεταρρύθμισης.

Στη νομοθετική ρύθμιση για το βαθμό Α΄ των Διευθυντών Εκπαίδευσης που δεν τον κατέχουν.

Στην απεμπλοκή της αξιολόγησης από αριθμητικούς υπολογισμούς με δέκατα και εκατοστά, με την προσμέτρηση στη διαδικασία των επικείμενων επιλογών στελεχών μόνο των ποιοτικών χαρακτηρισμών αυτής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την Πανελλήνια Ένωση Διευθυντών Εκπαίδευσης συζητήθηκαν 7 θέματα που ήταν τα ακόλουθα:

1ον – Ουσιαστική και θεσμική εκπροσώπηση της Ένωσης στις ομάδες εργασίας που θα επεξεργαστούν, θα διαμορφώσουν και θα προτείνουν τις αναγκαίες αλλαγές στη δομή της Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης.

2ον – Χρηματοδότηση και νέο οργανόγραμμα των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης (σύσταση οπωσδήποτε νομικού τμήματος) για την αποτελεσματικότερη λειτουργία τους

3ον – Αλλαγή του πειθαρχικού κώδικα σε ότι αφορά την απρεπή και ανάρμοστη συμπεριφορά εκτός υπηρεσίας.

4ον – Αλλαγή του δεσμευτικού τρόπου καταχώρισης των αναπληρωτών στο σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ» σε σχέση με την ημερομηνία ανάληψης υπηρεσίας στις Διευθύνσεις, ώστε να εξασφαλίζεται το ενιαίο ως προς το χρόνο της πρόσληψής τους.

5ον – Μεταφορά αρμοδιοτήτων στα ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ σε θέματα που αφορούν υπηρεσιακές μεταβολές (απαλλαγές από τα καθήκοντα Υποδιευθυντών, Διευθυντών, άδειες άνευ αποδοχών, κλπ. )

6ον – Άμεση ρύθμιση του βαθμού Α΄ για τους Διευθυντές Εκπαίδευσης που δεν τον κατέχουν.

7ον – Τέλος σχετικά με το κριτήριο της έκθεσης αξιολόγησης στις επικείμενες επιλογές στελεχών τέθηκε το θέμα της προσμέτρησης μόνο της ποιοτικής αξιολόγησης και σε καμιά περίπτωση της αριθμητικής.

Καλόγηρος Βασίλειος news.gr

Loading...
  • Δίκτυο ανεξάρτητων διαφημίσεων
    loading...
  • europalso

    ideascentral

    ideascentral