Δεσμεύσεις Υπ Παιδείας στους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔25/11/2014 - 18:44 | Author: Newsroom

Αθήνα, 25/11/2014

Αριθμ. Πρωτ:38798

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΣ ΤΗΣ ΟΙΕΛΕ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ – ΤΙ ΣΥΜΦΩΝΗΘΗΚΕ

Μετά από την ανοιχτή επιστολή του Προέδρου της ΟΙΕΛΕ προς τον Υπουργό Παιδείας υπήρξε πρόσκληση από τον κ. Λοβέρδο για έκτακτη συνάντηση των δύο πλευρών.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι συζητήθηκαν σημαντικά ζητήματα που αφορούν την ιδιωτική εκπαίδευση.

Κατ’ αρχάς ο κ. Λοβέρδος ενημέρωσε ότι οι συναντήσεις με την ΟΙΕΛΕ θα γίνονται σε δεκαπενθήμερη βάση, όπως ακριβώς συμβαίνει και με τις υπόλοιπες εκπαιδευτικές Ομοσπονδίας, ώστε να ξεκινήσει εποικοδομητικός διάλογος για θέματα λειτουργίας των ιδιωτικών σχολείων κι εργασιακά ζητήματα των ιδιωτικών εκπαιδευτικών. Με αυτό το πνεύμα συμφωνήθηκε από κοινού να ζητηθεί από την Κομισιόν η αναβολή της συνεδρίασης της 2ης Δεκεμβρίου του European Advisory Group for Education όπου επρόκειτο να συζητηθεί το κομβικό ζήτημα της αντιστοίχισης του εθνικού μ το ευρωπαϊκό πλαίσιο προσόντων, ώστε να επιλυθούν ζητήματα που αφορούν την πιστοποίηση της ποιότητας των παρεχόμενων εκπαιδευτικών υπηρεσιών και της νομιμότητας των εκδιδόμενων τίτλων από παρόχους ιδιωτικής εκπαίδευσης. Να υπενθυμιστεί ότι επιστολή-καταγγελία είχε κάνει στο Advisory Group ο εκπρόσωπος των κοινωνικών εταίρων στην Επιτροπή, Μιχάλης Κουρουτός, στις 28/3/2014 με αποτέλεσμα η Commission να βάλει όρους για την αντιστοίχιση των προσόντων.

Στη σημερινή συνάντηση ο Υπουργός Παιδείας δεσμεύτηκε για τα ακόλουθα:

  • Την κατάθεση τροπολογίας σύμφωνα με την οποία αναγνωρίζεται η πλήρης προϋπηρεσία που έχει διανυθεί στην ιδιωτική εκπαίδευση των εκπαιδευτικών που εργάζονται τόσο σε δημόσια όσο και σε ιδιωτικά σχολεία.
  • Την προσθήκη, στην τροπολογία για την αδειοδότηση των ιδιωτικών σχολείων, πρόβλεψης για τη διασφάλιση της εγκυρότητας των τίτλων σπουδών των μαθητών που εκδόθηκαν από σχολεία που δεν διέθεταν νόμιμη άδεια λειτουργίας και τη δέσμευση για τιμωρία όσων έχουν παρανομήσει.
  • Τη μη αποδοχή τροπολογίας που κατέθεσαν 34 βουλευτές της ΝΔ (χρησιμοποιώντας ψευδώς το όνομα της ΟΙΕΛΕ), σύμφωνα με την οποία οι εξετάσεις των ιδιωτικών σχολείων θα διεξάγονταν υπό την εποπτεία δημόσιων επιτροπών.

Η Ομοσπονδία ζήτησε την απόσυρση της τροπολογίας που αφορά την εργασία ιδιωτικών εκπαιδευτικών σε δραστηριότητες εκτός ωραρίου και εβδομαδιαίου προγράμματος. Ο Υπουργός δεν δέχτηκε την απόσυρσή της, ωστόσο απαλείφθηκαν από αυτήν οι όροι «υπηρεσίες μορφωτικού και επιμορφωτικού σκοπού» και απέμειναν μόνο οι όροι «πολιτιστικού, ή αθλητικού σκοπού».

Η επόμενη συνάντηση του ΔΣ της Ομοσπονδίας με τον Υπουργό Παιδείας θα πραγματοποιηθεί στις 9 Δεκέμβρη.

Στη σημερινή συνάντηση την ΟΙΕΛΕ εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος Μ. Κουρουτός, ο Α’ Αντιπρόεδρος Ν. Παΐζης, ο Γενικός Γραμματέας Χρ. Σαρρής, ο Οργανωτικός Γραμματέας Αλ. Γούλας, ο Εκπρόσωπος Τύπου Γ. Χριστόπουλος και τα μέλη Τ. Πολυδωρόπουλος και Γ. Μπουγελέκας. Ο Υπουργός Παιδείας συνοδευόταν από το Γραμματέα του Πολιτικού του Γραφείου κ. Χρηστάκη και το νομικό του σύμβουλο κ. Μπαλασόπουλο.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Ο.Ι.Ε.Λ.Ε.

ΣΧΕΤΙΚΟ Καλόγηρος Βασίλειος news.gr

Δέσμευση για πλήρη αναγνώριση προϋπηρεσίας ιδιωτικών εκπαιδευτικών

Δεν θα γίνει δεκτή τροπολογία τροπολόγια 34 βουλευτών της ΝΔ

Μια ιδιαίτερα σημαντική εξέλιξη για εκατοντάδες ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς προέκυψε από τη σημερινή συνάντηση του Υπουργού Παιδείας με το ΔΣ της ΟΙΕΛΕ όπως αναφέρεται σε ανάρτηση στο δικτυακό τόπο της Ομοσπονδίας.

Ο κ. Λοβέρδος δεσμεύτηκε ότι θα καταθέσει τροπολογία στο νομοσχέδιο του Υ.ΠΑΙ.Θ. που τίθεται σήμερα προς ψήφιση στη Βουλή για αναγνώριση της πλήρους προϋπηρεσίας που έχει διανυθεί σε ιδιωτικά σχολεία των εκπαιδευτικών που υπηρετούν σήμερα τόσο στην ιδιωτική όσο και στη δημόσια εκπαίδευση.

Τα παραπάνω αναφέρεται σε ανάρτηση στο δικτυακό τόπο της. Η ΟΙΕΛΕ θα αναμένει με ενδιαφέρον την υλοποίηση της δέσμευσης του Υπουργού που αποτελεί δίκαιο αίτημα των ιδιωτικών εκπαιδευτικών, οι οποίοι έχουν ταλαιπωρηθεί αφάνταστα τους τελευταίους μήνες από τη νομοθετική ασάφεια για το ζήτημα.

Επίσης άλλη μια σημαντική είδηση είναι ότι δεν θα γίνει η τροπολογία που κατέθεσαν 34 Βουλευτές της ΝΔ με επικεφαλής το Βουλευτή Δράμας κ. Δ. Κυριαζίδη (την οποία ψευδώς ο κ. Κυριαζίδης ανέφερε ότι πήρε από την ΟΙΕΛΕ) σύμφωνα με την οποία οι εξετάσεις που διεξάγονται στα ιδιωτικά σχολεία θα εποπτεύονται από επιτροπές του δημοσίου.

Το θέμα της διασφάλισης της αξιοπιστίας των τίτλων σπουδών των ιδιωτικών σχολείων θα αποτελέσει αντικείμενο διαλόγου ανάμεσα στην Ομοσπονδία και τον Υπουργό Παιδείας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι σημερινές ειδήσεις για τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς «βγήκαν» από τη συνάντηση που είχε ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ανδρέας Λοβέρδος με εκπροσώπους της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας.

Η Ο.Ι. Ε. Λ. Ε εξέφρασε τον προβληματισμό της για την τροπολογία που εισάγει την προαιρετική εργασία των ιδιωτικών εκπαιδευτικών απογεύματα, Σαββατοκύριακα και αργίες, πρότεινε την αναγνώριση της συνολικής προϋπηρεσίας στην ιδιωτική εκπαίδευση και την κατοχύρωση των τίτλων σπουδών των μαθητών που αποφοίτησαν από σχολεία που λειτουργούσαν χωρίς άδεια.

Τέλος οι δύο πλευρές συμφώνησαν να αναβληθεί η συζήτηση στο Advisory Group της αντιστοίχισης ελληνικού πλαισίου προσόντων με το αντίστοιχο ευρωπαϊκό, έως ότου λυθούν τα θέματα λειτουργίας και διασφάλισης ποιότητας των παρόχων ιδιωτικής εκπαίδευσης.

Loading...
  • Δίκτυο ανεξάρτητων διαφημίσεων
    loading...
  • europalso

    ideascentral