Δερμεντζόπουλος Γιατί η φετινή σχολική χρονιά είναι δύσκολη και στοίχημα που θα κερδηθεί

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔09/08/2014 - 17:17 | Author: Newsroom

Διαδοχικές συναντήσεις με τον Υπουργό Μακεδονίας-Θράκης, τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς και με στελέχη και φορείς της εκπαίδευσης ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς είχε την Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος.

Η επίσκεψη αυτή αποτελεί μέρος ευρύτερης και συντονισμένης προσπάθειας του Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων για την κατά το δυνατόν αρτιότερη οργάνωση και λειτουργία των σχολικών μονάδων, ενόψει και της νέας σχολικής χρονιάς. Προκύπτει, όμως, και από την επιθυμία του για διά ζώσης επικοινωνία με στελέχη της εκπαίδευσης και λοιπούς φορείς, ώστε να έχει άμεση και προσωπική πληροφόρηση για τις ανάγκες και τα προβλήματα του εκπαιδευτικού κόσμου.
Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, συνοδευόμενος από τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Γ. Καρατάσιο, συναντήθηκε αρχικά με τον Υπουργό Μακεδονίας Θράκης, κ. Γ. Ορφανό, με τον οποίο συζήτησε θέματα της εκπαίδευσης αλλά και το ρόλο του Υπουργείου Μακεδονίας Θράκης σε αυτά.
Ο κ. Δερμεντζόπουλος εξέφρασε την πεποίθησή του ότι θα διευθετηθούν ικανοποιητικά όλα τα θέματα ώστε να ξεκινήσει χωρίς προβλήματα, τον Σεπτέμβριο, η νέα σχολική περίοδος.
«Εκτιμώ ότι η φετινή σχολική χρονιά θα είναι ένα στοίχημα που θα έχει κερδηθεί. Ξεκινά με δύσκολες συνθήκες αλλά οι προοπτικές φαίνονται πολύ θετικές. Με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, θα έχουν καλυφθεί τα κενά των καθηγητών, σε μεγάλο ποσοστό και εκτιμώ ότι μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου, το θέμα θα έχει κλείσει. Ίσως είναι η πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια, που τα βιβλία θα φτάσουν έγκαιρα παντού. Το θέμα των καθηγητών είναι ένα θέμα που το συζητάμε και πιστεύω ότι θα το φέρουμε εις πέρας, παρ” όλη την ύπαρξη κενών» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων.
Ακολούθησε συνάντηση με τον Περιφερειάρχη, κ. Απόστολο Τζιτζικώστα. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η οποία διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα, συζητήθηκαν θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Υπουργείου Παιδείας, με ιδιαίτερη έμφαση στο ζήτημα της μεταφοράς των μαθητών, τη νέα σχολική περίοδο. Παράλληλα, στην ατζέντα της συζήτησης τέθηκαν και ζητήματα που αφορούν στην λειτουργία των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης της Κεντρικής Μακεδονίας του Υπουργείου Παιδείας, με στόχο την έγκαιρη επίλυσή τους εν όψει της έναρξης του νέου σχολικού έτους.
Στη συνέχεια, ο Υφυπουργός Παιδείας, κ. Α. Δερμεντζόπουλος, επισκέφθηκε την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης, όπου είχε σειρά επαφών και συζητήσεων, παρόντων του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης, κ. Γεώργιου Καρατάσιου, και των Προϊσταμένων Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Ειδικότερα, ο Υφυπουργός Παιδείας είχε συναντήσεις:
• Με τον Πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. των διοικητικών υπαλλήλων.
• Με εκπροσώπους των Κέντρων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και των Γραφείων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης.
• Με το Διευθυντή και τον Υποδιευθυντή των δύο Περιφερειακών Επιμορφωτικών Κέντρων, αντίστοιχα, της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας.
• Με αντιπροσωπεία εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής.
• Με τους Σχολικούς Συμβούλους Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
• Με τους Διευθυντές των 16 Διευθύνσεων Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας.
Ο Υφυπουργός Παιδείας έκανε διεξοδική συζήτηση για το σύνολο σχεδόν των θεμάτων της εκπαίδευσης, για τα οποία ήδη ήταν ενημερωμένος. Σε πολλά μάλιστα αιτήματα είχε έτοιμες απαντήσεις. Κατά τις συνομιλίες αυτές τονίστηκε ότι κομβικά θέματα για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς είναι η άμεση διανομή των σχολικών εγχειριδίων και η επάρκεια του εκπαιδευτικού προσωπικού από την πρώτη κιόλας μέρα λειτουργίας των σχολείων.
Ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης, από κοινού με τους Διευθυντές Διευθύνσεων Εκπαίδευσης, ενημέρωσαν τον Υφυπουργό Παιδείας ότι και στα δύο αυτά κομβικά ζητήματα η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας είναι σε ετοιμότητα. Τα σχολικά εγχειρίδια είναι ήδη διαθέσιμα, ενώ και οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης έχουν προβεί στις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να αρχίσει απρόσκοπτα η νέα σχολική χρονιά.
Ο Υφυπουργός δεσμεύτηκε ότι θα διατηρήσει άμεση επικοινωνία με τα στελέχη και τους φορείς της εκπαίδευσης καθόλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.
Loading...
  • ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

    europalso

    ideascentral