Δεν θα διαγραφούν από τα μητρώα ΟΑΕΔ οι σπουδαστές των ΙΕΚ

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔25/11/2017 - 12:19 | Author: Newsroom

Τη δέσμευση ότι θα δοθεί δυνατότητα επανεγγραφής στα μητρώα ανέργων του των άνεργων σπουδαστών των ΙΕΚ που λόγω ελλιπούς ενημέρωσης δεν είχαν έγκαιρα δηλώσει ότι εγγράφτηκαν σε , απέσπασε προχτές το ΚΚΕ κατά τη διάρκεια συζήτησης στη Βουλή, της σχετικής Επίκαιρης Ερώτησης που είχε καταθέσει για το θέμα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του «Ριζοσπάστη» η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Ρ. Αντωνοπούλου, δεσμεύτηκε για νομοθετική ρύθμιση που σύντομα θα κατατεθεί προς ψήφιση, όπου θα προβλέπεται ότι όσοι άνεργοι διαγράφηκαν από τα μητρώα ανέργων επειδή δεν δήλωσαν εγκαίρως τα στοιχεία του προγράμματος που συμμετέχουν, θα μπορούν να επανεγγραφούν, υποβάλλοντας τη δήλωση μαζί με μία αίτηση αποκατάστασης της συνέχειας της ανεργίας την οποία είχαν.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ Γ. Δελής σημείωσε ότι το παραπάνω πρόβλημα που δημιουργήθηκε με τους άνεργους σπουδαστές των ΙΕΚ, έρχεται να προστεθεί στα «παραδοσιακά» προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι σπουδαστές των δημόσιων ΙΕΚ, όπως ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς και υποδομές, απαρχαιωμένο τεχνολογικό εξοπλισμό, το ότι αυτοί οι σπουδαστές δεν παίρνουν πάσο για να μετακινούνται με μειωμένο εισιτήριο.

Σε ό,τι αφορά το ζήτημα της μετακίνησης του συνόλου των σπουδαστών με Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, η Ρ. Αντωνοπούλου παρέπεμψε στο υπουργείο Παιδείας. Ο Γ. Δελής επισήμανε σε αυτό το σημείο ότι «η κυβερνητική πολιτική είναι ενιαία και όλα τα υπουργεία λειτουργούν συντονισμένα στη ρότα μιας πολύ συγκεκριμένης πολιτικής. Συνεπώς, η κυβερνητική ευθύνη υπάρχει για το ζήτημα της μετακίνησης των σπουδαστών με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και είναι αδιάφορο αν αυτή η ευθύνη αφορά το υπουργείο Εργασίας ή το υπουργείο Παιδείας ή οτιδήποτε άλλο», σημείωσε. Οσο για τη δέσμευση για επανεγγραφή των ανέργων σπουδαστών ΙΕΚ στα μητρώα του ΟΑΕΔ, δήλωσε ότι το ΚΚΕ θα τοποθετηθεί μόλις έρθει η νομοθετική ρύθμιση στη Βουλή.

Loading...
  • europalso

    ideascentral