Δεν πρέπει να δημιουργηθούν αυταπάτες …

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔18/12/2015 - 14:25 | Author: Newsroom

Την κατάργηση της απαράδεκτης Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου ενάντια στις μαθητικές κινητοποιήσεις, η οποία έστειλε στα μαθητοδικεία αγωνιστές μαθητές, περιέλαβε η κυβέρνηση στο νομοσχέδιο στο πλαίσιο του παράλληλου προγράμματος , που βεβαίως χτες αποσύρθηκε.

Το ζήτημα αυτό αποτελούσε πάγιο αίτημα του μαθητικού κινήματος όλα αυτά τα χρόνια και προφανώς είναι κάτι θετικό.
Όμως, δεν πρέπει να δημιουργηθούν αυταπάτες ότι κάτι τέτοιο σημαίνει και σταμάτημα της καταστολής απέναντι στους μαθητές. Το υπουργείο Παιδείας αιτιολογεί την κατάργηση με το επιχείρημα ότι ο Ποινικός Κώδικας αρκεί να τιμωρήσει τους μαθητές όσο και τους γονείς ανήλικων μαθητών οι οποίοι παραλείπουν να τους εμποδίσουν από την τέλεση των αξιόποινων πράξεων . Δηλαδή, με το επιχείρημα ότι δε χρειάζεται για την καταστολή, γιατί υπάρχει ο Ποινικός Κώδικας που μπορεί να αξιοποιηθεί. Και είναι αλήθεια ότι είναι μεγάλος ο αριθμός των διώξεων σε βάρος των μαθητών για κινητοποιήσεις που έγιναν με βάση τον Ποινικό Κώδικα και όχι την ΠΝΠ.
Άλλωστε, πολύ πρόσφατα είναι παραδείγματα, επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ, από τις μαθητικές κινητοποιήσεις του περασμένου μήνα, με εισαγγελικές παρεμβάσεις, προσαγωγές μαθητών, καθαίρεση μελών 15μέλους, νουθεσίες κ.λπ.
Παράλληλα, η παρούσα ηγεσία του υπουργείου Παιδείας έχει ήδη εξαγγείλει παρεμβάσεις στη λειτουργία των μαθητικών κοινοτήτων, με βάση θέσεις του Συνηγόρου του Πολίτη οι οποίες ανοίγουν δρόμους για χειραγώγηση του μαθητικού κινήματος με τους όρους που επιλέγει η εκάστοτε κυβέρνηση.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Loading...
  • Δίκτυο ανεξάρτητων διαφημίσεων
    loading...
  • europalso

    ideascentral

    ideascentral