Δεν ισχύει ο διετής αποκλεισμός για τους αναπληρωτές

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔01/02/2017 - 20:07 | Author: Newsroom

“Για τους έχοντες ασθενή μνήμη υπενθυμίζεται ότι η σχετική διάταξη του νόμου Διαμαντοπούλου καταργήθηκε το 2015 επί υπουργίας Αριστείδη Μπαλτά. Τέτοια δημοσιεύματα υπηρετούν άλλους σκοπούς και πάντως όχι την ενημέρωση των πολιτών” ανακοίνωσε χθες.

Σε κατηγορηματική διάψευση της «είδησης» περί επαναφοράς του διετούς αποκλεισμού από τους πίνακες αναπληρωτών όσων εκπαιδευτικών δεν προσέρχονται για ανάληψη υπηρεσίας μετά την πρόσληψή τους προέβη το υπουργείο Παιδείας. Την είδηση διακίνησαν ιστοσελίδες με αποτέλεσμα να υπάρξουν αντιδράσεις από πλευράς εκπαιδευτικών ενώσεων και συλλόγων αναπληρωτών εκπαιδευτικών, που έκαναν λόγο για «αιφνιδιασμό», αλλά και «εμπαιγμό». Ωστόσο η «είδηση» δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, κατά το υπουργείο Παιδείας.

«Για τους έχοντες ασθενή μνήμη υπενθυμίζεται ότι η σχετική διάταξη του νόμου Διαμαντοπούλου καταργήθηκε το 2015 επί υπουργίας Αριστείδη Μπαλτά. Τέτοια δημοσιεύματα υπηρετούν άλλους σκοπούς και πάντως όχι την ενημέρωση των πολιτών» ανακοίνωσε χθες.

Υπενθυμίζεται ότι το 2015-2016 ήταν η τελευταία χρονιά που ίσχυσε ο διετής αποκλεισμός από τους πίνακες αναπληρωτών, προς ικανοποίηση ενός πάγιου αιτήματος της εκπαιδευτικής κοινότητας. Έτσι όσοι αναπληρωτές προσελήφθησαν φέτος χωρίς να αναλάβουν υπηρεσία ή να παραιτηθούν απλά δεν θα έχουν το δικαίωμα επαναπρόσληψης το τρέχον έτος. Για το επόμενο σχολικό έτος θα μπορούν να καταθέσουν αίτηση για εργασία ως αναπληρωτές.

Loading...
  • europalso

    ideascentral