Δεν δίνεται αναστολή ΦΠΑ 23% σε ΟΛΑ τα ιδιωτικά σχολεία

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔31/08/2015 - 21:56 | Author: Newsroom

Κανονικά θα ισχύσει τελικά η επιβολή του ΦΠΑ στα ιδιωτικά σχολεία καθώς σημερινή (Δευτέρα) κυβερνητική σύσκεψη οδήγησε στην απόφαση να μη δοθεί καμία παράταση στην εφαρμογή του σχετικού νόμου, αλλά να υποβληθούν ως τις 8 Σεπτεμβρίου όλες οι απαραίτητες δηλώσεις μεταβολών των στοιχείων των ιδιωτικών σχολείων στην εφορία για να είναι υπόχρεοι οι επιχειρηματίες τους και να καταβάλουν τον ειδικό φόρο.

Έτσι, η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων θα δρομολογήσει τώρα όλες τις διαδικασίες. Καθώς όμως πολλά ιδιωτικά σχολεία δεν έχουν ακόμη υποβάλει τις σχετικές δηλώσεις, η γενική γραμματέας Εσόδων κυρία Κατερίνα Σαββαΐδου υπέγραψε σήμερα, Δευτέρα, απόφαση με την οποία γίνεται δεκτό ότι, για λόγους χρηστής διοίκησης, η δήλωση μεταβολών των επιχειρήσεων που παρέχουν εκπαιδευτικές υπηρεσίες, οι οποίες από 19 Αυγούστου 2015 υπάγονται σε ΦΠΑ, μπορεί να υποβληθεί μέχρι τις 8 Σεπτεμβρίου 2015 χωρίς πρόστιμο.

Ακόμη η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων ξεκαθαρισε πως τυχόν συμπληρωματικά φορολογικά στοιχεία για την απόδοση του ΦΠΑ επί αρχικών φορολογικών στοιχείων που εκδόθηκαν από τις 20 Ιουλίου έως και τις 20 Αυγούστου 2015 θα πρέπει να εκδοθούν το αργότερο έως το τέλος Σεπτεμβρίου 2015,αλλά και ότι ο οφειλόμενος φόρος με βάση τα συμπληρωματικά φορολογικά στοιχεία θα καταβληθεί με τη δήλωση ΦΠΑ της περιόδου, εντός της οποίας εκδόθηκαν αυτά.

Έτσι, για παράδειγμα για συμπληρωματικά φορολογικά στοιχεία που θα εκδοθούν τον Σεπτέμβριο, ο φόρος θα καταβληθεί με τη δήλωση ΦΠΑ που υποβάλλεται έως και το τέλος Οκτωβρίου 2015.

Η πολυαναμενόμενη εγκύκλιος της κυρία Σαββαΐδου για το θέμα αναμένεται, όπως έχει ήδη γράψει «Το Βήμα», να εκδοθεί τις επόμενες ημέρες, ενώ στο καθεστώς του ΦΠΑ θα υπάγονται όλα τα ιδιωτικά σχολεία.

Loading...
  • ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

    europalso

    ideascentral