Δεν άνοιξαν σήμερα 43 σχολεία στην Κρήτη λόγω των ελλείψεων

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔11/09/2015 - 19:06 | Author: Newsroom

Δεν χτύπησε το κουδούνι σήμερα σε 43 σχολεία της Κρήτης αποδεικνύοντας πόσο σοβαρό…
πρόβλημα έχει προκληθεί από τα εκατοντάδες κενά που υπάρχουν σε όλους τους νομούς του νησιού.

«Σε τρία δημοτικά σχολεία και 40 νηπιαγωγεία της Κρήτης δεν έγινε αγιασμός. Δυστυχώς παρ’ όλες τις προσπάθειες που έγιναν τις τελευταίες ημέρες με όλους τους διευθυντές εκπαίδευσης δεν καταφέραμε να ανοίξουμε όλα τα σχολεία», επεσήμανε ο Περιφερειακός Διευθυντής Παιδείας Κρήτης, Γιώργος Τερζάκης τονίζοντας ότι η φετινή χρονιά δεν είναι η χειρότερη όλων των εποχών αλλά βρίσκεται στα ίδια επίπεδα με τα προηγούμενα σχολικά έτη.

Ο κ. Τερζάκης ανέφερε, μιλώντας στο cretapost, ότι υπάρχει αισιοδοξία ώστε να καλυφθούν τα κενά τις επόμενες ημέρες και να ανοίξουν όλα τα σχολεία.

«Έχουμε τεράστιο πρόβλημα με τα κενά το οποίο ελπίζω ν’ αντιμετωπιστεί τις επόμενες ημέρες. Υπάρχουν οι διαβεβαιώσεις του υπουργείου Παιδείας ότι ήδη έχουν εξασφαλιστεί 12.000 πιστώσεις από το ΕΣΠΑ και 7.000 πιστώσεις από τον κρατικό προϋπολογισμό και το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων. Με αυτές τις πιστώσεις πιστεύτουμε ότι τα σχολεία θα καταφέρουν να λειτουργήσουν με επάρκεια τις επόμενες ημέρες», τόνισε.

Εκτός όμως από τα πολλά σχολεία που δεν άνοιξαν σήμερα υπάρχουν και αρκετά στα οποία χτύπησε το… κουδούνι αλλά με «δανεικούς» εκπαιδευτικούς.

«Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν σχολεία σε όλη την Κρήτη που άνοιξαν με δανεικούς εκπαιδευτικούς. Αυτό βέβαια δείχνει ότι οι εκπαιδευτικοί και φέτος έβαλαν τον εαυτό τους στη διάθεση της δημόσιας εκπαίδευσης, μπήκαν μπροστά, βοηθήσανε και μαζί μ’ αυτούς καταφέρνουμε να προχωρήσουν παραπάνω. Οι δανεικοί εκπαιδευτικοί θα βρίσκονται κανονικά στα σχολεία και την Δευτέρα όπου θα υποδεχθούν τα παιδιά και με όποιες δυσκολίες υπάρχουν θα λειτουργήσουν», επεσήμανε ο κ. Τερζάκης.

cretapost.gr

Loading...
  • Δίκτυο ανεξάρτητων διαφημίσεων
    loading...
  • europalso

    ideascentral

    ideascentral