Δεκάδες δημοτικά σχολεία υπολειτουργούν – Την Παρασκευή η τρίτη τοποθέτηση αναπληρωτών

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔24/09/2014 - 18:55 | Author: Newsroom

Το κλίμα στις τάξεις της εκπαιδευτικής κοινότητας του Ηρακλείου παραμένει τεταμένο καθώς… παρά τις μέχρι τώρα τοποθετήσεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών τα κενά στα σχολεία κυρίως της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης παραμένουν δυσχεραίνοντας το έργο των δασκάλων στην προσπάθειά που κάνουν να διασφαλίσουν στην εύρυθμη και ομαλή λειτουργία των σχολείων.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ η τρίτη φάση τοποθέτησης αναπληρωτών αναμένεται να πραγματοποιηθεί στην προσεχή Παρασκευή με τις προσδοκίες ωστόσο της συνδικαλιστικής κοινότητας να μην είναι ιδιαίτερα υψηλές. Δεκάδες πρωινά τμήματα έχουν μείνει χωρίς δάσκαλο και σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από το ΠΥΣΠΕ Ηρακλείου δεν είναι λίγα τα τμήματα που έχουν περισσότερους από 25 μαθητές στο τμήμα.

Τα συνολικά κενά είναι 194 με το μεγαλύτερο πρόβλημα να εντοπίζεται στους δασκάλους (75) και στους νηπιαγωγούς (50). Σοβάρες ελλείψεις παρατηρούνται και στις ειδικότητες μεταξύ των οποίων στα εικαστικά, στην πληροφορική και στη θεατρική αγωγή. Μεγάλο συνεχίζει να είναι το πρόβλημα και στα σχολεία ειδικής αγωγής τα οποία για ακόμα μία χρονιά έχουν αφεθεί στην τύχη τους και στο περιθώριο.

Το ενδεχόμενο κινητοποιήσεων παραμένει ανοιχτό με το τοπίο να ξεκαθαρίζει αρχές Οκτωβρίου και πάντα σε συνεννόηση δασκάλων και καθηγητών. Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος και ΟΛΜΕ βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας και κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει πλέον το ενδεχόμενο απεργίας.

Νίκος Παναγιωτόπουλος πηγή

Loading...
  • Δίκτυο ανεξάρτητων διαφημίσεων
    loading...
  • europalso

    ideascentral

    ideascentral