Δείτε τα τμήματα με τις περισσότερες προτιμήσεις

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔31/08/2014 - 01:48 | Author: Newsroom

Μπορεί στους πίνακες αναπληρωτών, όπως έχει γράψει το news.gr, ο αριθμός των αδιόριστων δασκάλων να έφθασε τις 10.391 όμως αυτό δεν πτόησε τους υποψηφίους της θεωρητικής κατεύθυνσης

να δηλώσουν τα παιδαγωγικά τμήματα δημοτικής εκπαίδευσης στα οποία μάλιστα αυξήθηκαν οι βάσεις εισαγωγής, λόγω και των ελαφρά καλύτερων επιδόσεων των φετινών υποψηφίων.

Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι το τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης στη Θεσσαλονίκη δηλώθηκε από 10.819 υποψηφίους με τους 585 να το έχουν ως πρώτη προτίμηση. Αξίζει να σημειωθεί ότι το τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του ΑΠΘ αναδείχθηκα σε πρωταθλητή των πρώτων προτιμήσεων. 10.700 δηλώσεις στο μηχανογραφικό είχε και το αντίστοιχο τμήμα των Ιωαννίνων. Λίγο κάτω από τις 10.000 δηλώσει είχε το τμήμα του Βόλου που έφθασε τις 9.777 δηλώσεις ενώ λίγο πιο πίσω ήταν της Πάτρας με 9.250 δηλώσεις και της Αθήνας με 9.190. Αναλυτικά στοιχεία παρατίθενται στον πίνακα που ακολουθεί.

table8

Αξίζει να σημειωθεί ότι 2.415 υποψήφιοι είχαν τα παιδαγωγικά τμήματα ως πρώτη επιλογή ενώ στα τμήματα με τις περισσότερες προτιμήσεις στο μηχανογραφικό δελτίο κυριαρχούν τα παιδαγωγικά δασκάλων και νηπιαγωγών. Ίσως η υψηλή ανεργία που πλήττει τους περισσότερους αποφοίτους των θεωρητικών σχολών να οδήγησαν τους υποψηφίους να επιλέξουν τμήματα που τους αρέσουν.

table9

Σημείωση: Κατηγορία 90% υποψήφιοι ημερήσιων λυκείων

Άρθρα του Καλόγηρος Βασίλειος
Πηγή: news.gr

Loading...
  • ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

    europalso

    ideascentral