Δείτε πού θα διορίσουν 150.000 εκπαιδευτικούς και θα καταργήσουν τους αναπληρωτές !!!

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔03/09/2014 - 19:42 | Author: Newsroom

Ελπίδες για μόνιμο διορισμό τους στα σχολεία της χώρας, έδωσε σε καθηγητές, δασκάλους και νηπιαγωγούς που εργάζονται από τον Σεπτέμβριο του 2012, ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος.

Ο υπουργός, κατά τη συζήτηση στο Γ θερινό τμήμα της Βουλής του νομοσχεδίου για την “Ίδρυση και οργάνωση Συμβουλίου Εθνικής Πολιτικής για την Παιδεία” κατέθεσε τροποποιητική αλλαγή.

Σύμφωνα με αυτήν, θα αναγνωρίζεται η προϋπηρεσία καθηγητών, δασκάλων και νηπιαγωγών από την 1η Σεπτεμβρίου 2012 έως σήμερα.

Όσοι καλύπτονται από τη ρύθμιση, θα μπορούν να λάβουν μέρος στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, όποτε κι αν αυτός διεξαχθεί, για την κάλυψη μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού.

Ιταλία: Σχέδιο Ρέντσι για πρόσληψη 150.000 εκπαιδευτικών

Την πρόσληψη 150.000εκπαιδευτικών μέσα στα επόμενα τρία χρόνια σχεδιάζει η κυβέρνηση του Ματέο Ρέντσι, σύμφωνα με το σχέδιο για τις αλλαγές στην παιδεία, το οποίο αναρτήθηκε σήμερα στον ιστότοπο της ιταλικής κυβέρνησης που είναι αφιερωμένες στις κυβερνητικές μεταρρυθμίσεις.

Στόχος της ιταλικής κυβέρνησης είναι να καταργηθούν σταδιακά οι αναπληρωτές καθηγητές και να καλύπτονται οι πάγιες ανάγκες για προσωπικό με μόνιμες προσλήψεις.

Επιπλέον, ο ιταλός πρωθυπουργός μιλώντας στην οικονομική εφημερίδα Il Sole 24 Ore ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να επενδύσει συνολικά 20 δισεκατομμύρια ευρώ για την στήριξη της παιδείας και ότι το ποσό αυτό θα εξασφαλισθεί από περικοπές δαπανών από άλλους τομείς του δημοσίου.

Όσον αφορά στις προαγωγές και τις αυξήσεις των μισθών των καθηγητών και δασκάλων, ο Ρέντσι τόνισε ότι στόχος του είναι να συναρτώνται μελλοντικά με την παραγωγικότητα και την ικανότητα του καθενός και όχι να εξαρτώνται από την ημερομηνία πρόσληψης.

Παράλληλα, έως το τέλος του χρόνου σχεδιάζεται να γίνει ανοικτός διάλογος με καθηγητές και μαθητές.

Η οριστική έγκριση της μεταρρύθμισης προγραμματίζεται για τον Ιανουάριο του 2015.

Με στοιχεία από news247.gr και gr.news.yahoo.com

Loading...
  • ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

    europalso

    ideascentral