Δείτε πότε ανοίγουν τα σχολεία και τί θα γίνει με βιβλία και κενά

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔29/08/2014 - 11:33 | Author: Newsroom

Οι καλοκαιρινές διακοπές τελείωσαν-για τους περισσότερους- και σιγά σιγά οι γονείς προετοιμάζουν τα παιδιά τους για τα σχολεία.

Το νέο διδακτικό έτος στα Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια θα ξεκινήσει φέτος την Πέμπτη στις 11 Σεπτεμβρίου.

Ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος ανέφερε χαρακτηριστικά: «Την Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014 θα αρχίσει το νέο διδακτικό έτος στα Νηπιαγωγεία, τα Δημοτικά, τα Γυμνάσια, τα Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια, δημόσια και ιδιωτικά, ημερήσια και εσπερινά. Καταβάλουμε τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια έτσι ώστε να ξεκινήσουμε με τα λιγότερα δυνατά κενά εκπαιδευτικών θέσεων και από την πρώτη μέρα κάθε μαθητής να έχει τα βιβλία του. Είμαι πεπεισμένος ότι όλοι μας θα ανταποκριθούμε με υψηλό αίσθημα ευθύνης στις σύγχρονες εκπαιδευτικές απαιτήσεις για να έχουμε ανωτάτου επιπέδου παιδεία για όλους τους μαθητές, τόσο στα σχολεία της πατρίδας μας, όσο και στα ελληνικά σχολεία του εξωτερικού».
Ο κύριος Δερμεντζόπουλος αναφέρθηκε και στη γιορτή των Τριών Ιεραρχών που μέχρι και πέρσι ήταν αργία. «Δεν αποτελεί ημέρα αργίας για τα Γυμνάσια, Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια, δημόσια και ιδιωτικά, ημερήσια και εσπερινά, αλλά ορίζεται για όλες τις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ως ημέρα εορτής κατά την οποία γίνεται εκκλησιασμός και ακολουθείται πρόγραμμα αφιερωμένο στην προσφορά των Τριών Ιεραρχών στα Γράμματα»
motherblog.gr

Loading...
  • ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

    europalso

    ideascentral