Δείπνο Πρωθυπουργού – Αρχιεπισκόπου με τη συμμετοχή του Υπουργού Παιδείας

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔01/09/2016 - 22:06 | Author: Newsroom

Δειπνούν μαζί απόψε Τσίπρας και Ιερώνυμος για να κλείσουν το μέτωπο κυβέρνησης – εκκλησίας
Παρών και ο Νίκος Φίλης
Γιάννης Μακρυγιάννης
Τη συνάντηση φέρεται να ζήτησε ο αρχιεπίσκοπος, ενώ η κυβέρνηση επιθυμεί διακαώς να αναθερμανθούν οι σχέσεις της με την εκκλησία.

Με στόχο να πέσουν οι τόνοι της αντιπαράθεσης και να τερματιστεί ένα κλίμα καψυποψίας και παγωμάρας ανάμεσα σε κυβέρνηση και εκκλησία, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος δειπνούν απόψε, μετά στενών συνεργατών του, επιχειρώντας να αναθερμάνουν τις σχέσεις τους.
Ο κ. Τσίπρας θέλει διακαώς να κλείσει το μέτωπο με την εκκλησία, καθώς η περίοδος που ξεκινά είναι ιδιαίτερη δύσκολη για την κυβέρνηση. Μαζί του θα έχει τον υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη, τον υπουργό Επικρατείας Αλέκο Φλαμπουράρη και τον διευθυντή του γραφείου του Δημήτρη Τζανακόπουλο. Προσέρχεται δε αποφασισμένος να παράσχει στον αρχιεπίσκοπο διαβεβαιώσεις ότι δεν επιδιώκει τη διατάραξη της καλής συνεργασίας που είχαν μέχρι τώρα οι δύο θεσμοί. Και επιπλέον να διαμηνύσει στον κ. Ιερώνυμο ότι η κυβέρνηση συμπαραστέκεται στην εκκλησία και δεν υιοθετεί, ούτε ανέχεται πράξεις βίας που τη στοχεύουν.
Τη συνάντηση φέρεται να ζήτησε ο κ. Ιερώνυμος, προκειμένου να αποσαφηνιστούν μεταξύ των άλλων και οι προθέσεις του υπουργείου Παιδείας, ειδικά μετά τις αλλαγές που προτίθεται να προωθήσει ο κ. Φίλης στο μάθημα των θρησκευτικών.
Loading...
  • Δίκτυο ανεξάρτητων διαφημίσεων
    loading...
  • europalso

    ideascentral

    ideascentral